Kotimaa

Tulvavedet nousivat Turun moottoritielle – aamuksi odotettavissa pahoja ruuhkia

Julkaistu: , Päivitetty:

Espoo
Helsingin läntisten sisääntuloväylien odotetaan ruuhkautuvan aamulla pahoin.
Liikennevirasto on varoittanut, että Turun moottoritie ennen Kehä III:a, Kehä III ja Turuntie eli tie 110 ruuhkautuvat aamulla, koska Espoonjoen tulva nousi Turun moottoritielle tiistai-iltana.

Tulva haittaa liikennettä molempiin suuntiin. Liikennevirasto tiedotti varhain keskiviikkona, että kumpaankin suuntaan on käytössä vain yksi ajokaista.

Rankkasateet ovat nostaneet tulvia

Liikennevirasto tiedotti tiistai-iltana, että Espoonjoki tulvii erittäin runsaiden vesisateiden vuoksi. Tulvavesi oli noussut Turun moottoritielle Kirkkojärven tietyömaan kohdalla.

Turun moottoritien liikennemäärä on tällä osuudella noin 55 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Turun moottoritiellä on käynnissä parannushanke, jossa painunutta tietä nostetaan. Liikennevirasto muistuttaa, että painunut tie tulvii keväällä ja rankkasateiden aikana herkästi.

Tulvakeskus: Nopeasti virtaava vesi voi kaataa aikuisen

Tulvakeskus tiedotti tiistaina, että Uudenmaan joet ovat nousseet korkeimmalle tasolleen tänä vuonna. Jokien pinnat nousevat ainakin torstaihin asti, mahdollisesti hieman pidempään.

Joet tulvivat Etelä-Suomessa paikoin alavimmille pelloille. Näin voi käydä ainakin Vantaanjoen sivujoella Lepsämänjoella, jolla tulviminen on tavallista.

Tulvakeskus kehottaa tiedotteessaan varovaisuuteen alueilla, joilla vesi on noussut teille tai jalankulku- ja kevyenliikenteen väylille.

– Veden alle jäävät kuopat ja esteet ovat vaarallisia kaikille, ja jo 15 senttimetriä nopeasti virtaavaa vettä kaataa aikuisen henkilön, tiedotteessa kerrotaan.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila kertoi tiistaina Ilta-Sanomille, että pahin sadealue on väistymässä Etelä-Suomen päältä keskiviikkona.