Kommentti: Persujen ja sinisten riitely saa koomisia piirteitä

Perussuomalaisten ja sinisten välirikko alkaa saada koomisia piirteitä – varsinkin jos seuraa persujen puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon ihmiskarsinointia puoluekokouksen jälkeen, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

Yhteydenpito sinisten ministereihin on vaarallista Perussuomalaisten kentällä, kirjoittaa Timo Haapala.

| Päivitetty

Näin Aleksis Kiven päivän kunniaksi todettakoon, että niin sinkoilee täällä miehen aatos, ja kenpä heittäisi verkkoja sen tielle.

Eli tulkoon kerrotuksi tarina puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon toiminnasta ja puheista kesän ja syksyn aikana!

Politiikan toimittajan kannalta persujen ja sinisten sukuriita on näet hupaisaa seurattavaa.

Pohjimmiltaan kyse on ollut jo kesäkuun hajoamiskokouksesta alkaen siitä, että asiat eivät riitele, vaan henkilöt.

Riitely tuntuu vain pahenevan, kun siniset sai 5 000 kannattajakorttia täyteen ja pääsee puoluerekisteriin.

Tuorein on Imatralla syntynyt kohu, kun Perussuomalaiset uhkaa erottaa Imatran Seudun Perussuomalaisten puheenjohtajan Erkki Saarimäen. Syynä on kuulemma se, että Saarimäki on toiminut liian tiiviisti Sininen tulevaisuus -ryhmän kanssa.

Kyse on siitä, että Saarimäki vietti Imatralla viime viikonloppuna yhdessä puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) ja Sampo Terhon (sin) kanssa Terhon 40-vuotisjuhlia paikallisessa soittoruokalassa. Ja torillakin Saarimäki oli nähty sinisessä ministeriseurassa.

Kaiken lisäksi edellisviikonloppuna Saarimäki oli ollut tarjoilemassa nisukahveja työministeri Jari Lindströmin (sin) tilaisuudessa.

Slnga-Poutsalon mukaan se riittää siihen, että Saarimäki on erotettava Perussuomalaisista. Hän syyttää Saarimäkeä myös kannattajakorttien keräämisestä sinisille, mistä ilmeisemmin ei ole ollut kyse.

– Puolue odottaa Imatran suunnalta sellaisilta toimijoilta, jotka ovat mukana sinisten puoluehankkeen rakentamisessa, itsenäistä eroilmoitusta, ettei puolueen tarvitse ryhtyä toimenpiteisiin asian suhteen, totesi Slunga-Poutsalo Ylelle.

Eli yhteyksiä ei saa pitää.

Välit ovat poikki ja sillä selvä!

Oma rooli unohtuu

Sen Slunga-Poutsalo unohtaa kertoa, että heinäkuussa (7. heinäkuuta) hän piti itse lystiä samassa sinisessä Terho & Niinistö -ministeriherraseurassa kotipaikkakunnallaan Lohjalla.

Lohjalla, jonne Slunga-Poutsalo oli ministerit mankunut, oli mm. Suomen Aikuisurheiluliiton SM-kisat, jotka Sampo Terho avasi. Iltaa vietettiin Rantajameissa Lohjan Rantapuistossa. Mukana menossa oli myös Lohjan kaupunginjohtaja.

Itsensä erottamista Slunga-Poutsalo ei kuitenkaan ole vielä vaatinut…

Siihen nähden, että Slunga-Poutsalo jäi kesäkuun Jyväskylän vallankumouksellisessa puoluekokouksessa puolivahingossa puoluesihteeriksi, hän on lopulta istunut tiukasti puoluetoimiston puoluesihteerin jakkaralle.

Suuressa vallankeikauksessa Slunga-Poutsalokin piti vaihtaa, mutta hän onnistui voittamaan vastaehdokkaansa Jarmo Kedon niukasti muutamalla kymmenellä äänellä.

Osa odotti, että Slunga-Poutsalokin jättää Perussuomalaiset, mutta säännöllinen palkkatyö veti lopulta pitemmän korren.

Kesällä siniset puolestaan siivosivat puheenjohtajaksi valitun Jussi Halla-ahon joukkoihin liittyneet ministerien erityisavustajat joukostaan.

Potkut sai mm. ”työmies” Matti Putkosen vaimo, sosiaali- ja terveysministerin Pirkko Mattilan (sin) avusta Tiina Ullvén-Putkonen. Nyt hän on saanut töitä persujen eduskuntaryhmästä eli perhepiirin henkilöt loksahtelevat paikalleen.

x x x x x

Siniset pitää ryhmäjohtaja Simon Elon mukaan tällä viikolla tiedotustilaisuuden puoluerekisteriin pyrkimisestä. Antakoon näin lopuksi Siniselle tulevaisuudelle (kannatus 1,5 %) lohtua vielä Juhanin pohdiskelu Aleksi Kiven Seitsemässä veljeksessä:

– Tyhjästähän on luotu koko tämä maailmakin. Miksi ei syntyisi siitä sitten edes yksi kappale tamppukakkua?

Korjaus kello 13.52: Poistettu virheellinen tieto Jarmo Kedon tehtävästä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?