Maire Rautakoski, 90, tapasi rouva Jenni Haukion Lotta-juhlassa päivää ennen vauva­uutista: ”Hänen kasvoistaan loisti jokin”

rac

Julkaistu:

Kuopiolainen Maire Rautakoski kehuu Lottaperinneliiton juhlaan osallistuneen rouva Haukion vaikuttaneen hyväntuuliselta ja hehkeältä.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ilmoittivat maanantaina odottavansa lasta. Asiasta kerrottiin maanantaina iltapäivällä julkaistussa Presidentin kanslian tiedotteessa. Laskettu aika on helmikuussa 2018.

Esikoistaan odottava rouva Haukio osallistui viikonloppuna Kuopiossa järjestettyyn Lottaperinneliiton 25-vuotisjuhlaan, kertoo Savon Sanomat.

Kuopion Lottaperinneyhdistyksen hallituksen jäsen Maire Rautakoski, 90, kertoo IS:lle tavanneensa juhlan kunniavieraan, rouva Haukion, sunnuntaina juhlan yhteydessä järjestetyssä kahvitilaisuudessa.

Rautakoski sanoo istuneensa kahvipöydässä presidentin puolison vieressä.

– Hän on aivan ihastuttava ja upea ihminen. Oli todella hienoa jutella hänen kanssaan, vaikka siinä ravasikin koko ajan ihmisiä puhuttelemassa häntä, eikä siinä syvällistä keskustelua päässyt syntymään. Oli suuri kunnia saada tavata hänet.


Tasavallan presidentin puoliso myös puhui juhlassa muun muassa arvostuksestaan lottia ja pikkulottia sekä veteraaneja kohtaan.

Rautakoski kertoo kiinnittäneensä huomiota Haukion säteilevään olemukseen. Muutoin raskaus ei hänen mukaansa näkynyt vielä ulospäin.

– Hän oli äärettömän hyväntuulinen. Kun hän puhui edessä, niin ihailin, kuinka hän oli hehkeän näköinen. Hänen kasvoistaan loisti jokin, hän oli niin viehättävä.

Rautakosken mukaan hän ja rouva Haukio rupattelivat kahvipöydässä muun muassa Rautakoskelle rakkaasta keilauksesta.

– Hän kertoi itsekin joskus kokeilleensa keilausta ja sanoi, että se on vaikeaa, Rautakoski kuvailee.

Rautakoski ilahtui kuullessaan maanantaina uutisen presidenttiparin tulevasta perheenlisäyksestä.

– Tänään kun kuulin tämän uutisen, niin heti tuli mieleen, että ilmankos hän oli niin hehkeän näköinen! Olin uutisesta älyttömän iloinen. Toivon kaikkea parasta heille.

 

Tänään kun kuulin tämän uutisen, niin heti tuli mieleen, että ilmankos hän oli niin hehkeän näköinen!

Rautakosken mukaan Haukio jutteli tilaisuudessa ystävällisesti kaikkien halukkaiden kanssa ja jaksoi olla kiinnostunut ihmisten tarinoista.

– Minusta ihan tuntui pahalta, kuinka hän nousi seisomaan pöydästä aina, kun joku tuli hänelle puhumaan. Aina hän nousi ja kääntyi puhujan puoleen. Hän jaksoi jopa antaa nimikirjoituksen, kun eräs henkilö sitä tuli pyytämään.

Suomenlinnassa pikkulottana toiminut Rautakoski kiittelee rouva Haukion läsnäoloa juhlassa.

– Hän arvostaa äärettömästi sekä lottia että pikkulottia. Oli aivan suurenmoista, että hän tuli meidän juhlaamme.


Maire Rautakosken ja Jenni Haukion juttuhetkestä ensimmäisenä kertoi Savon Sanomat maanantain lehden kannessa.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt