Sauli Niinistön ja Jenni Haukion romanssi pysyi piilossa – häät pienessä puukirkossa olivat yllätys

rac

Julkaistu:

Kun eduskunnan puhemies Sauli Niinistö, 60, vei vihille 31-vuotiaan kokoomuksen viestintäpäällikön Jenni Haukion, se oli monille yllätys.
Tasavallan presidentin kanslia tiedotti maanantaina, että presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio saavat lapsen helmikuussa 2018. Lapsi on 40-vuotiaalle Jenni Haukiolle ensimmäinen. Sauli Niinistöllä, 69, on kaksi aikuista poikaa.

Kun eduskunnan puhemiehenä toiminut Sauli Niinistö vei 31-vuotiaan kokoomuksen viestintäpäällikön Jenni Haukion vihille 3.1.2009, tapaus oli suuri yllätys koko kansalle. Monikaan ei edes tiennyt heidän seurustelevan.

Romanssi ja avioituminen onnistuttiin pitämään salassa hääpäivään saakka, vaikka pariskunta on seurustellut jo noin kaksi vuotta.

Myös vihkipaikka pysyi visusti salassa. Edes nelisenkymmentä kutsuvierasta eivät vielä perjantaina tienneet, missä häät pidetään.

Häät pidettiin Porissa, josta Haukio on kotoisin. Vihkikirkkona toimi Reposaaren pieni puukirkko.


Alla olevalla videolla lisää tietoa Jenni Haukiosta.


Puolivallaton leskimies

Puolivallattomaksi leskimieheksi itseään aiemmin tituleerannut Niinistö, 60, löysi rinnalleen uuden onnen kokoomuksen viestintäpäälliköstä Haukiosta.

Kaksi runokokoelmaakin julkaissut Haukio tiedettiin tuttavien mukaan älykkääksi ja viehättäväksi ihmiseksi.

Haukio oli työskennellyt kokoomuksen viestintäpäällikkönä elokuusta 2007. Aiemmin hän oli toiminut kokoomuksen Satakunnan piirin toiminnanjohtajana ja sitä ennen sisäministeri Anne Holmlundin (kok) avustajana hänen kansanedustajakaudellaan.

Vuoden 2006 presidentinvaaleissa Haukio seisoi avoimesti Niinistön presidenttiehdokkuuden takana.

Alla olevalla videolla kerrotaan presidenttiparin maanantaina julkaistusta vauvauutisesta.