Entinen iskelmälaulaja Markus Huitsi tuomittiin elinkautiseen murhasta – surmasi faninsa 66 veitseniskulla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Entinen iskelmälaulaja Markus Huitsi tuomittiin elinkautiseen murhasta – surmasi faninsa 66 veitseniskulla

Huitsi murhasi 40-vuotiaan lahtelaismiehen maaliskuun 28. päivän iltana uhrin kerrostaloasunnossa.

Syytetty Markus Huitsi saapumassa oikeudenkäyntiin.­

9.10.2017 15:37

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut 43-vuotiaan iskelmämuusikon Markus Huitsin murhasta elinkautiseen vankeuteen. Huitsi toimi monisairaan uhrinsa lähihoitajana.

Käräjäoikeus piti tekoa raakana sekä julmana – erityisesti siksi, että teko kohdistui puolustuskyvyttömään pyörätuolipotilaaseen.

Puolustus pyysi Huitsille, 43, mielentilan tutkimista, mutta käräjäoikeus ei nähnyt tätä tarpeelliseksi.

Käräjäoikeuden mukaan mikään esille tulleissa seikoissa ei viitannut siihen, etteikö Huitsi olisi ymmärtänyt tekonsa luonnetta.

Syytetty Markus Huitsi ja puolustusasianajaja (vas.) Jaakko Ikonen.­

Huitsi murhasi 40-vuotiaan lahtelaismiehen maaliskuun 28. päivän iltana uhrin kerrostaloasunnossa, koko päivän kestäneen ravintolakierroksen päätteeksi.

Liikuntarajoitteisesta uhrista löytyi 66 puukoniskua. Kaksi iskuista ulottui rintaonteloon saakka, toinen niistä lävisti keuhkon.

Huitsilla on takanaan pitkä ura muusikkona. Hän menestyi vuosituhannen vaihteessa valtakunnallisissa iskelmä- ja laulukilpailuissa ja solmi menestyksen myötä myös levytyssopimuksen.

Iskelmäprinssiksi valittu Markus Huitsi vuonna 2001.­

Musiikki toi yhteen lähihoitajana toimineen Huitsin ja lahtelaismiehen. Huitsista tuli miehen henkilökohtainen avustaja.

Miehet tutustuivat toisiinsa viime vuoden alkupuolella Facebookissa, kun lahtelainen otti yhteyttä Huitsiin, ilmenee Hämeen poliisin 700-sivuisesta esitutkinta-aineistosta. Miehet kirjoittelivat toisilleen etenkin kesällä 2016.

Uhri sai kuulla Huitsin olevan lähihoitaja ja hoitosuhde alkoi. Lahden kaupungin vammaispalvelut maksoi lähihoitajan palkan. Huitsi oli valmistunut lähihoitajaksi 21 vuotta sitten.

Huitsilla oli Keski-Suomessa vuokra-asunto, mutta hän muutti lahtelaismiehen luokse asumaan pian ensimmäisen tapaamisen jälkeen joulukuussa 2016. Hän teki iltaisin vuoteen itselleen olohuoneen sohvalle.

Huitsi kertoi käräjäoikeudessa miesten suhteen olleen sekä hyvä että huono. He olivat Huitsin mukaan riidelleet varsinkin loppuaikoina. Riitaisuudet olivat käynnistyneet kohta Huitsin muutettua hoidettavansa luokse.

Riidat olivat olleet sekä sanallisia että fyysisiä, mikä tarkoitti lyöntejä ja potkuja. Huitsin mielestä avustettava oli saanut riehumiskohtauksia. Avustettava oli toisaalta kertonut äidilleen, että lähihoitaja oli käyttäytynyt uhkailevasti.

Uhrilla oli kaksi henkilökohtaista avustajaa. Surmapäivänä töistä vastasi noin 55-vuotias naishoitaja, joka oli uhrin äidin vuosikymmenten takainen tuttava.

Naishoitaja otti surmapäivänä alkuillasta äitiin yhteyttä ja esitti kysymyksen pitäisikö poika hakea yöksi pois kodistaan, koska hän oli kertonut pelkäävänsä. Siihen ei kuitenkaan päädytty.

Surmapäivänä lähihoitaja teki kapakkakierroksen tavatessaan vanhan tuttavansa ja tämän seurassa olleen naisen. Miehet joivat melko runsaasti ja ottivat yhteen hoidettavan asunnon parvekkeella.

Esitutkintamateriaalin kuvaa asunnosta, jossa Huitsi surmasi uhrinsa.­

Kuulusteluissa Huitsi vetosi useita kertoja muistamattomuuteensa, kun häneltä tiedustellaan surmaillan tapahtumista. Hän ei osannut eritellä, mitä asunnossa ja parvekkeella tapahtui.

Syytetty hälytti veriteon jälkeen uhrin turvapuhelimella apua asuntoon. Paikalle tuli kaksi kotipalvelun hoitajaa ja melko pian myös muuta hoitohenkilökuntaa hätäkeskuksen lähettämänä.

Voit lukea lisää tapahtumien kulusta ennen murhaa tästä artikkelista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?