HS: Valmennuskurssit siirtyvät peruskouluun – lääketieteellisen opiskelupaikan hinta jopa 7000 euroa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HS: Valmennuskurssit siirtyvät peruskouluun – lääketieteellisen opiskelupaikan hinta jopa 7000 euroa

Lukion päättötodistuksen muuttuessa entistä arvokkaammaksi monet voivat olla valmiita maksamaan valmennuksesta jo peruskoulussa.

Huippulukioihin pyrkivien uskotaan olevan valmiita maksamaan valmennuskursseista jo peruskoulussa.

9.10.2017 7:17

Valtion kaavailemien pääsykoeuudistusten on tarkoitus vähentää kalliiden yliopiston valmennuskurssien tarvetta, mutta samalla valmennusta tarjoavat yritykset ovat löytäneet uuden kohderyhmän, kertoo Helsingin Sanomat.

Pääsykoeuudistuksen myötä lukionpäättötodistuksella on entistä suurempi vaikutus opiskelijavalintoihin pääsykokeen sijaan. Uudistuksessa on tarkoitus painottaa opiskelijavalinnoissa myös entistä enemmän vastavalmistuneita nuoria.

Valmennuskursseja tarjoavan Valmennuskeskuksen toimitusjohtaja Janne Nousiainen kommentoi jo viime marraskuussa, että yhä nuorempia voidaan uudistuksen myötä alkaa valmentaa koulun ulkopuolella, jopa peruskoulussa.

Abivalmennukseen uskotaan pyrkivän varsinkin niiden, jotka haluavat suunnata jatkossa huippulukioihin ja tätä kautta varmistaa helpommin haluamansa jatko-opiskelupaikan.

Varakas pyrkijä voi jo nyt ostaa itselleen heti lukion alkaessa yksityisopettajan. Tällöin hintaa opetukselle voi tulla lähes 70 euroa tunti. HS:n laskelmien mukaan esimerkiksi lääketieteellisen pääsy voi tällä hetkellä maksaa opiskelijalle jopa 7 000 euroa.

Maksulliset valmennuskurssit ovat olleet suosittuja varsinkin oikeustieteessä, lääketieteessä sekä kauppatieteessä. Pääsykoeuudistuksen on pelätty kasvattavan entisestään lukioiden eriarvoisuutta, sillä samoja kursseja ei tarjota kaikkialla.

Oletko joutunut maksamaan kovaa hintaa omista tai lastesi valmennuskursseista? Vastaa kommenttikenttään!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?