Kontulan joukkotappelussa oli paikalla liki 60 ihmistä – poliisi otti viisi kiinni - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kontulan joukkotappelussa oli paikalla liki 60 ihmistä – poliisi otti viisi kiinni

Poliisi pyrkii selvittämään mistä tappelu oli syttynyt. Kuvissa esiintyvät henkilöt eivät välttämättä ole olleet osallisina tappelussa, vaan olivat paikalla kun poliisi oli tekemässä lähtöä paikalta.

Julkaistu: 6.10.2017 18:48

Viittä henkilöä epäillään törkeistä pahoinpitelyistä liittyen Kontulassa tapahtuneeseen joukkotappeluun.

Kontulassa Itä-Helsingissä käytiin perjantaina kello kahden jälkeen joukkotappelu, johon osallistui poliisin arvion mukaan liki 60 ihmistä.

Helsingin poliisin mukaan tappelu sai alkunsa hieman kello kahden jälkeen päivällä. Tilanne kuitenkin rauhoittui nopeasti poliisin päästyä paikalle. Poliisi joutui käyttämään paprikasumutetta ottaessaan kiinni yhden henkilön, muita voimakeinoja ei tarvittu.

Ylikomisario Jorma Makkonen poliisin tilannekeskuksesta kertoo, että poliisilla ei vielä ole tarkempaa tietoa siitä, keitä tappeluun osallistuneet henkilöt olivat.

– Ei tarkemmin tiedetä muuta kuin se, että olivat ulkomaalaistaustaisia. Tutkinnassa pyritään selvittämään sitten tätä kuviota tarkemmin, että mistä oli tullut riitaa ja miksi se kärjistyi joukkotappeluksi, ylikomisario kertoo Ilta-Sanomille.

Joukkotappelu tapahtui Kontulassa rukoushuoneen pihalla. Kuvissa esiintyvät henkilöt eivät välttämättä ole olleet osallisina tappelussa, vaan olivat paikalla kun poliisi oli tekemässä lähtöä paikalta.

Poliisin tietojen mukaan tappeluun ei osallistunut yhtäkään kantasuomalaista henkilöä. Ylikomisario Makkonen myös muistuttaa, että vaikka paikalla oli liki 60 ihmistä, eivät heistä kaikki kuitenkaan osallistuneet itse tappeluun.

– Paikan päällä oli noin 60 henkilöä silloin, kun poliisi meni sitä tilannetta rauhoittamaan. Ei siellä kaikki kuitenkaan tapelleet, hän sanoo.

Tappelussa käytettiin aseina poliisin mukaan ainakin golfmailoja sekä vesureita.

Joukkotappelu tapahtui lähellä olevan rukoushuoneen pihalla, mutta poliisi ei vielä osaa sanoa, ovatko tappelijat saapuneet paikalle sieltä.

– En pysty tällaista vahvistamaan. Se on kuitenkin faktaa, että rukoushuoneen lähialueella tappelu tapahtui.

Poliisi otti tappelun osalta kiinni viisi henkilöä.

Lähes 60 paikalla olleesta poliisi otti lopulta kiinni viisi henkilöä, joita kaikkia epäillään tällä hetkellä törkeistä pahoinpitelyistä. Rikosnimikkeet voivat kuitenkin tutkinnan aikana vielä muuttua.

– Yksi henkilö vietiin paikalta sairaalaan päävammojen takia hoitoon. Voi olla, että joku muukin on sieltä saanut lievempiä vammoja, mutta ne selviävät sitten myöhemmin. Yksi oli kuitenkin selkeästi vähän vakavammin loukkaantunut, ylikomisario lopettaa.

Helsingin poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?