Kotimaa

Suutarin pariskunta todisti järkyttävää näytöstä kotipihan lammashaassa: ”Ei tämä ole enää normaalien petojen käytöstä”

Julkaistu:

Ristijärvi
Sudet hyökkäsivät lampaiden kimppuun vain 30 metrin päässä talosta.
Kainuulaisen maalaistalon pihapiirissä nähtiin melkoinen teurastus keskiviikkoiltana. Vain 30 metriä ulko-ovelta olleelle lammaslaitumelle tuli kaksi sutta.

– Eihän tässä ole mitään järkeä. Ei tämä ole enää normaalien petojen käytöstä, kun tulevat ihan pihaan, Mikko Suutari huokaa lampaiden ruhoja katsellessaan.

Sudet tappoivat kolme lammasta heti ja Suutari itse lopetti torstaina kaksi pahemmin raadeltua. Metsään lampaita katosi neljä, eikä niiden kohtalosta ole tietoa. Torstaina lampaita pihapiiriin rajoittuvalla laitumella oli enää kuusi.

– Naapuri soitti illalla kahdeksan jälkeen, että pari meidän lammasta oli ylittänyt tien tuossa vähän matkan päässä. Lähdettiin sitten niitä vaimon kanssa autolla katsomaan, mutta ei niitä löytynyt.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pihaan palatessa odotti järkyttävä yllätys pellolla. Sonja Suutari osoitti lampulla auton ikkunasta pellon suuntaan, jossa piti olla lampaita.

– Siellä oli kaksi sutta raatelemassa lammasta hengiltä. Ne lähtivät siitä poispäin, mutta toinen susista palasi lampaan kimppuun. Minä juoksin sisään hakemaan kivääriä ja soitin samassa hätäkeskukseen. Kun kerroin, mikä tilanne on, niin lupa ampua susi tuli ihan muutamassa kymmenessä sekunnissa, Mikko Suutari kertoo.

Suutari pääsi kiväärin kanssa takaisin lammashakaan, niin toinenkin susista oli ottanut hatkat.

– Kolme ne tappoivat. Tämä Pirre oli meidän paras uuhi. Se oli vasta kolme vuotta vanha, Suutari kuvailee.


Vaikka poliisilta tuli akuutissa hätätilanteessa nopeasti lupa ampua lampaiden kimpussa ole susi, niin päivänvalossa luvansaanti kotieläimiä hätyyttävän ja ihmisiin tottuneen suden tappamiseksi ei helpolla irtoa.

– Soitin riistakeskukseen ja kysyin, onko mahdollista saada lupaa susien tappamiseen. Pitäisi kuulemma tulla vielä kolmas eläinvahinko samojen susien kontolle, että lupaa voidaan harkita.

– Kyllä nämä ihmisiin tottuneet sudet pitäisi poistaa luonnosta. Nämä jatkoivat lampaan raatelua tuossa navetan kulmalla, vaikka me lähdimme autolla tästä pihasta lampaita etsimään.

– Ne ovat noilla kuvauskojuilla tottuneet ihmisten hajuun, eivätkä enää ihmistä pelkää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt