Raahelainen Aimo, 69, keräsi 100 ämpärillistä puolukoita vanhuksille – haastaa muutkin keräystalkoisiin

Tämän syksyn ”Aimo-annos” on viety kuuteen palvelukeskukseen.

Aimo-annos! Aimo Karppinen on kerännyt sata ämpärillistä puolukoita ja 30 ämpärillistä mustikoita raahelaisille vanhuksille tänä vuonna.

6.10.2017 9:01

Raahelainen Aimo Karppinen juhlii tänä syksynä satavuotiasta Suomea keräämällä sata ämpärillistä puolukoita ja 30 ämpärillistä mustikoita raahelaisille vanhuksille.

Karppisen lahjoitus ei ole raahelaisille uutinen, sillä marjastuksesta pitävä mies on kerännyt metsän antimia ateriapalveluille jo vuosikausia. Parhaimpina päivinä saalista on kertynyt yli kymmenen sankollista.

– 14 vuotta olen koittanut saada kyläyhdistykset ja yksittäiset ihmiset mukaan tällaiseen vapaaehtoistyöhön vanhusten hyväksi. Aika hyvin olen siinä onnistunutkin. Erityisesti vihantilaiset ovat olleet ahkeria marjastajia, vapaaehtoistyön sydämenasiakseen ottanut Karppinen kertoo.

Marjastuksen lisäksi 69-vuotias Aimo Karppinen pitää kuntoaan yllä kävelemällä joka päivä 10 kilometrin lenkin.

Tämän syksyn satoa hän on vienyt kuuteen palvelukeskukseen. Marjastuksen lisäksi 69-vuotias raahelaismarjastaja pitää kuntoa yllä kävelemällä joka päivä 10 kilometrin lenkin.

Puolukoiden ja mustikoiden keräämistä Karppinen aikoo jatkaa niin kauan kuin kunto ja selkä kestävät. Toiveena on levittää ”Raahen mallia” muuallekin Suomeen.

– Kuhmossa olen jo käynyt levittämässä marjastusmallia, mutta toiveena olisi saada muutkin Suomen kyläyhdistykset ja ihmiset innostumaan marjojen poimimisesta vanhuksille, hän aprikoi.

Marjojen kerääminen vanhuksille ei ole Karppisen ainoa vapaaehtoistyön muoto. Hän on ollut vetämässä Haapajoen ja Arkkukarin kyläyhdistyksen projektia, jonka kautta on hankittu rahoitus ja kunnostettu 18 Saloisten kotiseutumuseon rakennusta.

Puolukkaa Raahesta.

Raahen ateria- ja puhtauspalveluiden palvelupäällikkö Riitta Pekkala kertoo, että Karppisen ”Aimo-annoksen” lisäksi marjoja lahjoittavat vanhusten omaiset. Hyväkuntoiset vanhuksetkin pääsevät halutessaan marjastamaan.

– Meillä on jo vuosia ollut tämä käytäntö. Hyväkuntoiset vanhukset ja omaiset käyvät marjastamassa, se on samalla kunnon hoitamista. Saamme satoja kiloja mustikoita ja puolukoita ateriapalveluille tätä kautta, Pekkala selvittää.

Ateriapalvelut tarjoaa lahjoituksia tehneille marjastajille vastineeksi mahdollisuuden käydä ruokailemassa marjasaaliin edestä.

– Olemme saaneet marjasesongin tätä kautta näkyväksi vanhuksille. He ovat tottuneet syömään marjoja, varsinkin puolukoita. Toiminta on tärkeää molemmille osapuolille, Pekkala summaa lahjoitusmarjastuksen hyviä puolia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?