Uutissuomalainen: Suurin osa ei hyväksy maastapoistamispäätöksen saaneen turvapaikanhakijan piilottelua

Suomalaisten enemmistö ei hyväksy maastapoistamispäätöksen saaneen turvapaikanhakijan piilottelua, ilmenee Uutissuomalaisen teettämästä kyselystä.

Poliisi ja mielenosoittajat ottivat yhteen Jyväskylässä syyskuun alussa. Poliisi haki mukaansa maasta poistettavia ulkomaalaisia ja mielenosoittajat estivät poliisien pääsyn ulos vastaanottokeskuksesta.

Kyselyn mukaan 79 prosenttia suomalaisista ei hyväksy ihmisten piilottelua pakkopalautuksilta. Sen hyväksyi kahdeksan prosenttia. 12 prosenttia vastanneista ei osannut sanoa kantaansa.

Sallivimmin piilottamiseen suhtautuvat 18–29-vuotiaat sekä vasemmistoliiton, vihreiden ja SDP:n kannattajat. Piilottamista vastustavat voimakkaimmin perussuomalaiset, siniset ja kokoomuslaiset.

Tietoykkönen teki kyselyn verkossa tuhannelle suomalaiselle syyskuussa. Virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jos maastapoistamispäätöksen saanut turvapaikanhakija ei poistu vapaaehtoisesti, poliisit ryhtyvät pakkopalautukseen. Piilottelulla tarkoitetaan käytännössä piilottelua poliisilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?