”Pizzamafian” talousrikokset syyteharkintaan – epäilyjä työmarkkinatuen väärinkäytöksistä ja bulvaaneista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

”Pizzamafian” talous­rikokset syyte­harkintaan – epäilyjä työ­markkina­tuen väärin­käytöksistä ja bulvaaneista

Oikeusjuttujen taustalla on maahanmuuttajataustainen suku, joka on vuosikausien ajan yrittänyt estää muita yrittäjiä perustamasta lähialueelleen uusia pizzerioita.

Niin sanottuun pizzamafiajuttuun liittyy monisyinen kokonaisuus, jossa on käsitelty väkivaltarikoksia ja talousrikoksia. Oulun käräjäoikeudessa käsitellään parhaillaan Limingantullin autogrillin pihalla sattunutta joukkotappelua. Kuva on otettu 2. lokakuuta 2017.

3.10.2017 11:02

Vuodesta 2013 lähtien tutkittavana ollut oululaisen pizzeriasuvun talousrikosvyyhti on siirtynyt syyteharkintaan. Kihlakunnansyyttäjä Ilkka Kalliokuljun mukaan kyseessä on mittava juttukokonaisuus.

– Esitutkinta-aineistoa on noin 2 500 sivua. Juttu on saapunut syyteharkintaan heinäkuussa. Toivon, että pääsen aloittamaan syyteharkinnan loka-marraskuun aikana, Kalliokulju kertoo.

Laajassa talousrikosvyyhdessä on epäiltynä Oulun seudulla ja muualla Suomessa ravintola-alalla toimiva, ulkomaalaistaustainen yrittäjä. Talousrikoskuvioon liittyy avunantajia ja esimerkiksi työmarkkinatukien väärinkäytöksiä. Yritysten konkurssipesissä on käytetty niin sanottuja saattohoitajia ja bulvaaneja. Laajassa jutussa on useita rikosnimikkeitä.

Niin sanottuun pizzamafiajuttuun liittyy monisyinen kokonaisuus, jossa on käsitelty väkivaltarikoksia ja talousrikoksia. Vuonna 2015 käsittelyssä oli törkeitä pahoinpitelyitä ja laittomia uhkauksia. Vuonna 2016 käsiteltiin Toppilassa tapahtunutta tapon yritystä. Oulun käräjäoikeudessa käsitellään parhaillaan Limingantullin autogrillin pihalla sattunutta joukkotappelua.

Oikeusjuttujen taustalla on eri puolilla maata pizzerioita omistava ja pyörittävä maahanmuuttajataustainen suku, joka on vuosikausien ajan yrittänyt estää muita yrittäjiä perustamasta lähialueelleen uusia pizzerioita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?