Autogrillin joukkotappelua puidaan Oulussa – kaksi sukua kiisteli, kuka saa myydä pizzaa ja missä

Oulun niin sanotun pizzamafian välien selvittelyä käsitellään Oulun käräjäoikeudessa kaksi päivää.

Niin sanottu pizzamafia päätyi käräjille Oulussa.

2.10.2017 11:10

Jutussa vastaajina on viisi ulkomaalaistaustaista miestä. Heistä neljä on jutussa myös asianomistajina.

Juttu liittyy kahden suvun välisiin kiistoihin siitä kuka saa perustaa ravintoloita ja missä ne sijaitsevat. Keskusrikospoliisi on tutkinut turkkilaistaustaista sukua laittomista uhkailuista, väkivaltaisuuksista ja törkeästä pahoinpitelystä. Toinen juttukokonaisuus käsittää laajan nipun talousrikoksia.

KRP:n mukaan uhkailua on tapahtunut muita ulkomaalaistaustaisia yrittäjiä kohtaan ainakin Oulun seudulla, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Joensuussa ja Rovaniemellä.

Käräjillä käsittelyssä on tällä kertaa parin vuoden takainen kahakka, joka sattui Oulussa Limingantullin autogrillin läheisyydessä. Tappelussa ajettiin yhden miehen yli autolla ja heiluteltiin pesäpallomailaa. Lisäksi paikalla ammuttiin kaksi laukausta ilmaan. Laukaukset eivät osuneet kehenkään.

Yhtä syytettyä epäillään ampuma-aserikoksesta, laittomasta uhkauksesta ja vaaran aiheuttamisesta. Hänelle vaaditaan 1 vuoden ja 2 kuukauden pituista ehdollista vankeusrangaistusta.

Neljää muuta saman suvun jäsentä epäillään törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjä vaatii heille 2 vuoden ja 6 kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?