Yle: Ensihoitajille ja palomiehille luodin­kestävät liivit ja kypärät – kehotettu välttämään virka-asun käyttöä vapaalla

Julkaistu:

Syy varustautumiseen on viranomaisiin kohdistuneen väkivallan kohonnut uhka sekä poliisin kanssa tehty riskiarvio.
Ylen mukaan sisäministeriö on ohjeistanut pelastuslaitoksia hankkimaan ensihoitajille ja palomiehille luodinkestävät kypärät ja suojaliivit. Laitosten henkilökuntaa on myös ohjeistettu välttämään virka-asun käyttämistä vapaalla.

Muutos varustuksessa toteutetaan tämän ja ensi vuoden aikana. Syy varustautumiseen luodinkestävin varustein on Ylen mukaan ”viranomaisiin kohdistunut väkivalta ja sen uhka Euroopassa sekä kotimaassa” sekä poliisin kanssa tehty riskiarvio.

Sisäministeriön pelastusylijohtajan Esko Koskisen mukaan pelastuslaitosten tehtävissä kohdataan yhä useammin arvaamatontakin väkivaltaa.


Sisäministeriö on ohjeistanut pelastajia myös välttämään julkista liikennettä virkapuvuissa. Näin varaudutaan pelastusylijohtaja Koskisen mukaan ennalta tilanteisiin, joissa virkapukuista henkilökuntaa vastaan hyökättäisiin.

Syyskuussa uutisoitiin laajalti Puolustusvoimien pääesikunnan ohjeistuksesta, jonka mukaan varusmiehiä kehotettiin välttämään yksin liikkumista pimeällä loma-asussa.