Presidentti Niinistö IS:lle: Katalonian vahingollinen kierre syytä saada katkeamaan

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Katalonian kärjistynyt tilanne vaikuttaa hyvin vakavalta ja vaatii ripeitä keskusteluja osapuolten välillä.

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön mukaan Katalonian tapauksessa on syntynyt vahingollinen voimistuva kierre, joka olisi syytä saada katkeamaan.

– Minusta nyt olisi syytä lähteä nopeisiin keskusteluihin siellä, koska tuontapainen tilanne, mikä siellä nyt on, on helposti vain alku hyvin, hyvin hankalaan, Niinistö sanoo Ilta-Sanomille.

Eri uutislähteet ovat kertoneet muun muassa Espanjan mellakkapoliisin ja katalonialaisten äänestäjien yhteydenotoista, kun Espanjan viranomaiset ovat pyrkineet estämään Katalonian kansanäänestystä sen itsenäistymisestä. Poliisijoukkojen on raportoitu esimerkiksi ampuneen katalonialaisia kumiluodeilla ja käyttäneen pamppuja estääkseen äänestämisen, ja satojen siviilien kerrotaan loukkaantuneen yhteenotoissa.

Niinistön mukaan Katalonian tapauksessa on syntynyt vahingollinen voimistuva kierre, joka olisi syytä saada katkeamaan.

– Siinä varmasti toisenlainen yhteydenpito voisi olla paikallaan.

Uutiset tavoittivat presidentti Niinistön hänen maakuntamatkallaan, johon sisältyi muun muassa kansalaistapaaminen Hämeenlinnan torilla ja Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestetty vanhustenviikon pääjuhla, jossa presidentti oli juhlapuhujana. Niinistö kommentoi Katalonian tilannetta medialle tuoreeltaan päivän juhlallisuuksien jälkeen ja myöhemmin IS:lle myös puhelimitse.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?