Kotimaa

Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella: Mukana puukkoja, sähkölamauttimia ja jeesusteippiä – tuloksena kaksi tapon yritystä sekä vangin karkaaminen

Julkaistu:

Tappelu alkoi sovitusti Särkänniemen parkkipaikalla.
Sisä-Suomen poliisi Tampereella tutkii viime keskiviikon ja torstain välisenä yönä tapahtunutta joukkotappelua.

Poliisin mukaan kaksi toisilleen tuttua joukkiota kohtasi ennalta sovitun mukaisesti Särkänniemen pysäköintialueella ja kävi toistensa kimppuun.

Poliisin mukaan väkivaltaa harjoitettiin järjettömästi ja sekopäisinä niin, että nyt poliisin tutkittavana on kaksi tapon yritystä, törkeä pahoinpitely, ryöstö, pahoinpitelyitä sekä oheisrikoksina huumausainerikoksia, rattijuopumus ja vielä vangin karkaaminenkin.

Poliisi kertoo, että suurin osa osallistujista on 1998–2000 luvulla syntyneitä nuoria miehiä ja naisia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yksi puukotuksen uhreista on pirkanmaalainen vuonna 1978 syntynyt mies, joka sai puukosta yläselkäänsä. Toinen puukotuksen uhri on myös paikallisia ja hän on syntynyt vuonna 2000. Hän sai useita vammoja eri puolille kehoa, yksi niistä oli erityisen hengenvaarallinen. Puukkoa käytellyt nuori mies on vielä alaikäinen. Hän on syntynyt vuonna 2000.

Yhteenotto kesti noin puoli tuntia ja välillä paikkaa vaihdeltiin.

Poliisin mukaan puukon lisäksi muita tekovälineitä olivat kaasut, sähkölamauttimet, teleskooppipatukat perinteisten nyrkkien ja jalkojen lisäksi. Myös niin sanottuna jeesusteippinä tunnettu ilmastointiteippi näytteli osaansa riehumisessa.

Todellista motiivia ei poliisille ole kerrottu ja muutenkin vaiteliaisuus oli aluksi varsin yhtenäistä. Poliisi otti tapahtumiin liittyen kiinni seitsemän henkilöä – kolme naista ja neljä miestä. He olivat kaikki hetken myös pidätettyinä ilmeisen vaikeuttamisvaaran vuoksi.

Pirkanmaan käräjäoikeus on perjantaina määrännyt vuonna 2000 syntyneen epäillyn vangittavaksi epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä ja ryöstöstä. Asiasta ei ole voitu aiemmin tiedottaa, koska tapahtumien kulun selvittely venyi mm. kuultavien sekavuudesta ja asenteesta johtuen.

Asennetta kuvanneen hyvin se, että tapahtumia tutkivia poliiseja on useaan otteeseen uhkailtu väkivallalla. Se ei enää kuulustelu- ja asioiden selvittelyvaiheessa ole kovin tavallista.