Savukoskella kadonnut nainen yritetään nyt löytää kaikin keinoin – ”Täytyy tutkia tarkemmin miehen ruumiin ympäristö” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Savukoskella kadonnut nainen yritetään nyt löytää kaikin keinoin – ”Täytyy tutkia tarkemmin miehen ruumiin ympäristö”

Poliisi ja etsijät jatkavat Savukoskella aiemmin kadonneen pariskunnan toisen osapuolen etsintöjä sunnuntain aikana.

Etsijät eivät ole löytäneet jälkeäkään kuolleena löydetyn miehen kanssa kadonneesta naisesta.­

30.9.2017 21:39

Poliisi tiedotti lauantai-iltana, että Savukoskella Kemihaaran erämaasta etsityn pariskunnan toinen osapuoli on löydetty menehtyneenä.

Mieshenkilö oli löydetty vapaaehtoisten etsijöiden toimesta noin puolen kilometrin päästä paikasta, josta etsijät olivat aiemmin löytäneet pariskunnan vaatteita. Poliisi on käynnistänyt kuolinsyyntutkinnan tapaukseen liittyen.

Yhä kateissa olevan naisen etsintöjä on jatkettu lauantaina ja ne tulevat poliisin mukaan jatkumaan vilkkaina myös lähipäivinä. Tilanne ei kuitenkaan näytä hyvältä.

– Aiemmin löytyneiden vaatteiden lisäksi naisesta ei ole löydetty merkkiäkään, kertoo rikoskomisario Marko Iljäs Lapin poliisista.

Lauantaina etsintöjä keskitettiin löydetyn miehen ruumiin lähistölle, mutta sieltäkään etsijät eivät löytäneet mitään, mikä viittaisi naiseen tai tämän kulkureittiin. Rikoskomisarion mukaan todennäköisyys sille, että nainen löytyisi hengissä on käytännössä olematon.

– Hengissä löytymisen mahdollisuuksia ei käytännössä ole. Kun keskiviikkona on lopetettu hätäetsinnät, niin se käytännössä tarkoittaa, että silloin henkilöitä ei enää uskota löydettävän elossa, rikoskomisario selventää.

Menehtyneessä miehessä ei poliisin mukaan ollut mitään merkkejä, jotka voisivat kertoa kuolinsyystä. Poliisi ei myöskään tiedä siitä, kauanko mies on ollut menehtyneenä luonnossa.

– Ei ole tietoa siitä, mutta siihenkin haetaan vastausta tällä kuolinsyytutkinnalla, joka nyt on käynnissä miehen osalta, rikoskomisario Iljäs jatkaa.

Etsintöjä keskitetään ruumiin löytöpaikalle

Kateissa olevan pariskunnan toisen puoliskon etsinnät tulevat jatkumaan aktiivisesti lähipäivinä. Sunnuntaina etsintöihin on poliisin mukaan tarkoitus ottaa mukaan kaikki saatavilla olevat resurssit. Helikopterin käytöstä ei kuitenkaan ole varmuutta, sillä pilvisyys alueella on haitannut sen käyttöä koko viikon.

– Kaikilla käytettävissä olevilla menetelmillä etsitään. Se tarkoittaa koiria, ihmisiä sekä tuollaista minikopteria, jolla tarkastetaan tiettyjä alueita, mihin ei jalkaisin pääse, hän kertoo.

Tulevina päivinä naisen etsintöjä on tarkoitus keskittää alueelle, josta mies löydettiin menehtyneenä. Miehen ruumis sekä aiemmin löydetyt vaatteet ovat ainoa selkeä merkki siitä, minne pariskunta on ollut matkalla.

– Samalla olettamuksella jatketaan etsintöjä, että mistä merkkejä löytyy, niin sinne keskitetään. Pariskuntanahan he ovat liikkeellä ainakin alun perin olleet, niin totta kai sitä täytyy tarkemmin tutkia miehen ruumiin ympäristöä, rikoskomisario lopettaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?