Mies houkutteli lapsia häkkivarastolle ”karkeilla” – hirvittävä seksuaalirikosvyyhti paljastui Tampereella

Mies käytti useita lapsia seksuaalisesti hyväksi Tampereella. Nuorimmat uhreista olivat vain kuuden vuoden ikäisiä.

29.9.2017 15:42

Rikokset tapahtuivat Tampereella viime vuoden lokakuun ja tämän vuoden toukokuun välisenä aikana.

Syyttäjän mukaan uhreja oli yhteensä yhdeksän, 6–8 vuoden ikäisiä. Keskeisenä näyttönä oikeudessa olivat heidän kertomukset.

Lapset kertoivat, että mies houkutteli heidät tämän häkkivarastolle. Syy häkkivarastolle menemiseen oli se, että mies tarjoili karkkia.

Häkkivarastolla tapahtui kuitenkin myös seksuaalisia tekoja. Syyttäjän mukaan 40-vuotias mies paljasteli itseään, puhui sukupuolielimestään ja teki muita seksuaalisia tekoja. Syyttäjän mukaan mies sai jotkut lapset koskemaan sukupuolielimeensä, minkä lisäksi mies tyydytti itseään lasten edessä.

Syyttäjän mukaan mies oli myös joidenkin lasten kanssa ”oraalisessa sukupuoliyhteydessä.” Varastolla oli myös erilaisia seksivälineitä.

– Lasten osin hyvinkin yksityiskohtaiset kertomukset häkkivarastolla olevista tavaroista ovat saaneet tukea kirjallisena todisteena olevista valokuvista, vastaajan puhelimesta löytyneistä videoista sekä muusta kirjallisesta todistusaineistosta, oikeus kirjoittaa.

Syyttäjä vaatii 40-vuotiaalle miehelle vähintään seitsemän vuoden vankeusrangaistusta seitsemästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies myönsi osittain rikokset. Mies myönsi yhden oraalisen sukupuoliyhteyden, mutta kiisti muut.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen pääosin niihin tekoihin, joista syyttäjä vaati miehelle rangaistusta.

– Käräjäoikeus on katsonut syyttäjän syytteiden teonkuvausten mukaisten rangaistavaksi säädettyjen menettelyjen pääosin tulleen näytetyksi lasten yksityiskohtaisilla kertomuksilla tapahtumista, heidän kertomuksiaan tukevalla muulla näytöllä sekä lisäksi lasten vanhempien kertomuksilla, oikeus kirjoittaa.

Oikeus määräsi miehen kuitenkin mielentilatutkimukseen, jonka valmistumisen jälkeen oikeus ottaa kantaa siihen, oliko teoissa kyse myös oraalisista sukupuoliyhteyksistä. Mielentilatutkimuksen jälkeen oikeus ottaa myös kantaa lopullisiin rikosnimikkeisiin ja miehen rangaistukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?