Poliisi Savukosken erämaahan kadonneista Reinosta ja Hilkasta: ”Hätäetsintä päättyi illalla kello kahdeksan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi Savukosken erämaahan kadonneista Reinosta ja Hilkasta: ”Hätäetsintä päättyi illalla kello kahdeksan”

Hätäetsintää ei jatketa enää suuretsintänä, vaan se muuttuu tutkinnalliseksi etsinnäksi Savukoskella Lapissa.

Etsinnät kohdistuvat Keskiharjun ja Keskipalon alueeseen rajoittuen idässä Naltiohaaraan, lännessä Peskihaaraan ja pohjoisessa Korvatunturin korkeudelle.­

29.9.2017 9:01

Savukoskella Lapin itäosassa etsittiin torstaina suurin voimin pariskuntaa, josta viimeinen havainto on lauantailta 16.9. Kemihaaran erämaa-alueella retkeilyreitillä.

– Keskiviikkona alkanut suuetsintä jatkui torstaina myöhään iltaan saakka. Hätäetsintä päättyi illalla kello kahdeksan pimeän tultua,Lapin poliisin viestintäpäällikkö, vanhempi konstaapeli Henna Kelloniemi kertoo Ilta-Sanomille.

Poliisin johtamassa etsinnässä tapahtuu hänen mukaansa nyt muutos. Pariskuntaa ei ole löydetty

– Hätäetsintää ei jatketa enää suuretsintänä, vaan se muuttuu tutkinnalliseksi etsinnäksi, koska pariskunta on ollut niin kauan kateissa, Kelloniemi kertoo.

– Tämä tarkoittaa sitä, että pariskuntaa etsitään yhä, mutta se muuttuu suuretsinnän sijaan enemmän kohdennetuksi etsinnäksi ja vapaaehtoiset jatkavat etsintää todennäköisesti vielä tänään, hän sanoo.

Hän muistuttaa, että paikalla oli kolmen poliisikoirapartion lisäksi vapaaehtoisia, kaksi Rajavartiolaitoksen koirapartiota sekä Rajavartiolaitoksen helikopteri, poliisi korosti keskiviikkona.

Näin etsinnät ovat edenneet

Lapin poliisilaitokselle tuli 24.9.2017 tieto kadonneesta iäkkäästä pariskunnasta Savukosken Kemihaarasta. Kadonnut pariskunta eli Reino Määttä ja Hilkka Oikarinen ovat kotoisin Oulun seudulta.

Keskiviikkona alkoi poliisin johtama etsintä Savukosken Kemihaarassa kadonneen pariskunnan löytymiseksi. Liikkeelle oli lähdetty heti aamun koittaessa keskiviikkona.

Paikalla oli kolmen poliisikoirapartion lisäksi vapaaehtoisia, kaksi Rajavartiolaitoksen koirapartiota sekä Rajavartiolaitoksen helikopteri, poliisi korosti keskiviikkona.

Viisi vapaaehtoiseen pelastuspalveluun kuuluvaa poromiestä etsi alueella mönkijöillä ja lentokone odottaa sumun hälvenemistä, jotta pääsisi etsintäalueelle.

Alueen poro- ja metsämiehiä sekä vaeltajia oli tiedotettu kadonneista, jotta he tietäisivät tarkkailla maastoa.

Vaikea maasto kokeneille etsijöille

Etsittävä alue on vaikea, sillä se on vaikeakulkuista eikä tieyhteyksiä ole. Käytännössä pidemmät siirtymät alueella täytyy tehdä Kemihaarasta mönkijällä tai helikopterilla. Maasto on myös osittain peitteistä.

Etsinnät kohdistuvat Keskiharjun ja Keskipalon alueeseen rajoittuen idässä Naltiohaaraan, lännessä Peskihaaraan ja pohjoisessa Korvatunturin korkeudelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?