Mies vangittiin epäiltynä ihmiskaupasta ja lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä Turussa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies vangittiin epäiltynä ihmiskaupasta ja lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä Turussa

Julkaistu: 28.9.2017 16:33

Vuonna 1990 syntynyt mies vangittiin Turun käräjäoikeudessa viime perjantaina.

Turun käräjäoikeus vangitsi viime perjantaina vuonna 1990 syntyneen miehen epäiltynä raskaista seksuaalirikoksista. Rikosten epäillään tapahtuneen vapun ja heinäkuun 21. päivän välisenä aikana Turussa vuonna 2014.

Rikosnimikkeitä on viisi: törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä vapaudenriisto, ihmiskauppa, väärennys ja törkeä raiskaus.

Tiedot ilmenevät Varsinais-Suomen käräjäoikeuden Ilta-Sanomille toimittamasta asiakirjasta. Rikosnimikkeitä lukuun ottamatta oikeus salasi epäiltyihin tekoihin liittyvät yksityiskohdat.

Varsinais-Suomen poliisi kertoo Ilta-Sanomille tutkivansa tapausta. Poliisin mukaan henkilö oli tänään torstaina edelleen vangittuna, ja hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä rikoksista.

– Tutkinnassa on kysymys siitä, että kun meillä on kyse ulkomaalaistaustaisesta henkilöstä, niin dokumentaation taso siitä, minkä ikäisestä ja kenestä on kyse, on tällä hetkellä ongelma, tutkinnanjohtaja Ari-Pekka Lehtinen sanoo Ilta-Sanomille uhriin viitaten.

– Tutkinnassa joudutaan käyttämään kansainvälistä virka-apua, joka ei välttämättä toimi tai ainakin se kestää.

Lehtinen ei kommentoi muita tapauksen yksityiskohtia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?