THL pyytää anteeksi: 6000 suomalaisen luottamuksellisia henkilötietoja levisi verkkoon - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL pyytää anteeksi: 6000 suomalaisen luottamuksellisia henkilötietoja levisi verkkoon

Julkaistu: 26.9.2017 9:20

Tietovuoto johtuu THL:n mukaan virheestä henkilötietojen käsittelyssä.

Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) tiedotteen mukaan heille tuli elokuussa tietosuojavaltuutetun toimistolta tieto, jonka mukaan suomalaisten luottamuksellisia henkilötietoja on vuotanut julkiseksi. Tarkempia yksityiskohtia ei tiedoteta tietosuojasyistä. Tällä pyritään estämään tietovuoden kohteeksi joutuneille mahdollisesti aiheutuva vahinko.

Tietovuodon seurauksena lähes 6 000 henkilön nimi, henkilötunnus sekä yksi laboratoriotulos päätyivät julkisiksi. THL:n mukaan tietojen mukana ei ollut osoitteita tai sairauskertomuksia.

– Pyydän anteeksi sitä, että luottamuksellisia tietoja on päätynyt verkkoon, ja tästä aiheutuvaa huolta tietovuodon kohteille. Vastuu tapahtuneesta on THL:n. Suhtaudumme tietoturvallisuuteen erittäin vakavasti ja tarkistamme siihen liittyvät sisäiset prosessimme, jotta vastaavaa ei pääse tapahtumaan jatkossa, THL:n pääjohtaja Juhani Eskola kertoo tiedotteessa.

Asian tultua ilmi THL poisti tiedot välittömästi kahdesta eri verkkopalveluista, joissa tietoja oli löydettävissä. Kyseessä on THL:n mukaan inhimillinen erehdys henkilötietojen käsittelyssä. Virhe tapahtui, kun henkilö käytti erehdyksessä henkilötietoja sisältävää aineistoa esitysraporttia valmistellessaan.

THL:n mukaan internetin hakukoneiden ylläpitäjät poistivat hakukoneiden muistista linkit kyseisiin tietoihin.

Tietovuodon kohteille on lähetetty maanantaina 25. syyskuuta kirje, jossa kerrotaan tapahtuneesta ja annetaan toimintaohjeita. Varotoimenpiteenä kirjeen saaneille on annettu ohjeita seurata lasku-, luotto- ja pankkikorttitietojaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?