HS: Suomalainen vientituote valtavan kiinnostuksen kohteena USA:ssa – myytiin ensimmäisenä vuotena 15000 kappaletta

Sakon Riihimäen tehtaan tuotannosta lähes kaikki aseet viedään ulkomaille.

26.9.2017 8:55 | Päivitetty 26.9.2017 10:49

Suomalaiset tarkka-ampujat ja heidän kiväärinsä saavuttivat legendaarista mainetta toisen maailmansodan myllerryksissä. Sanat pystykorva, Sako ja Valmet tunnetaan kaikkialla maailmassa. Simo Häyhä tunnetaan talvisodan legendaarisena taistelijana. Tarkka-ampujan on eri lähteiden mukaan väitetty ampuneen noin 200, 500 tai jopa 700 vihollissotilasta.

Alan kehitys ei jäänyt tähän, sillä nykyään monille varusmiehille on tullut tutuksi rynnäkkökivääri 62. Se on puolustusvoimien pääasiallisesti käyttämä rynnäkkökivääri, jota valmistivat Valmet ja Sako.

Yhdysvaltain markkinoilla kovaa tulosta

Sako sai uutta mainetta, kun yhtiö toi markkinoille Tikka T3x TAC A1 -kivääri, joka perustuu vanhempaan jo 2000-luvun alussa myyntiin tulleeseen peruskivääriin.

Helsingin Sanomat kertoo, että kiväärin päämarkkina-alueella Pohjois-Amerikassa kivääri on nostattanut innostusta.

Sako odotti lehden mukaan uudelta aseeltaan hyvää myyntiä, mutta on ollut yllätys, että Tikka T3x TAC A1 -kivääri myi ensimmäisenä valmistusvuonna peräti 15 000 kappaletta.

Sakon omistaa nykyään italialainen Beretta. Lähes 300 ihmistä työllistävän Sakon Riihimäen tehtaan tuotanto menee lähes kokonaan ulkomaille, lähinnä kiväärejä viedään Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Australiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?