Vihreiden Aalto laskeneista gallup-luvuista: ”Tässä ajassa yksikään puolue ei omista äänestäjän kannatusta” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vihreiden Aalto laskeneista gallup-luvuista: ”Tässä ajassa yksikään puolue ei omista äänestäjän kannatusta”

Myös puolueen presidenttiehdokas Pekka Haavisto kommentoi kannatuksen kehitystä.

Touko Aalto (vas.) ja Pekka Haavisto kommentoivat Ilta-Sanomille puolueen tuoretta gallup-menestystä.

23.9.2017 14:04

Haavisto kommentoi vihreiden kannatuksen laskua: ”Kesällä vihreillä on aina kovin kannatus, kun ihmiset muistavat, että luontokin on olemassa”

Vihreiden kannatus lähti ensi kertaa laskuun sitten uuden puheenjohtajan Touko Aallon valinnan.

– Teemme joka päivä töitä nöyrästi ja ahkerasti. Tässä ajassa yksikään puolue ei omista yhdenkään äänestäjän kannatusta. Parhaansa pitää tehdä joka päivä, yhä uudestaan ja uudestaan.

Kolme kuukautta vihreiden puheenjohtajana toiminut Touko Aalto kommentoi tuoreimpia kannatuslukuja tänään lauantaina vihreiden puoluevaltuuston kokouksessa Riihimäellä.

Helsingin Sanomien tuoreimman gallupin mukaan vihreiden kannatus kääntyi laskuun ensimmäisen kerran uuden puheenjohtajan valinnan jälkeen.

Vihreitä äänestäisi tällä hetkellä 16,7 prosenttia, mikä on hieman alle prosenttiyksikön pienempi määrä kuin viime gallupissa. Vihreät myös menetti toiseksi suurimman puolueen aseman Sdp:lle.

– Olen äärimmäisen iloinen siitä, että vihreiden kannatus on näinkin korkealla tasolla, Aalto sanoi.

Hän kehotti myös kiinnittämään huomiota viime kevään kuntavaalien tuloksiin.

– Olen iloinen myös siitä, kuinka moni vihreitä kuntavaaleissa äänestänyt henkilö toimisi samalla tapaa, jos eduskuntavaalit olisivat nyt, Aalto sanoo.

Myös puolueen presidenttiehdokas Pekka Haavisto kommentoi kannatuksen kehitystä.

– Kesällä vihreillä on aina kovin kannatus, kun ihmiset muistavat, että luontokin on olemassa. Vaikka sää ei ole niin hyvä, Haavisto heitti.

Vihreiden puoluevaltuuskunta kokousti tänään lauantaina Riihimäellä.

Aalto kritisoi avauspuheenvuorossaan etenkin hallituksen ensi vuoden budjettia kutsumalla sitä kiristäväksi ja kuristavaksi. Erityisesti Aalto kritisoi hallitusta tuloerojen kasvattamisesta.

– Hallitus jatkaa leikkauslinjaansa, sen linjasta puuttuu pitkäjänteinen visio siitä, mihin suuntaan Suomea pitäisi viedä.

– Budjetissa jokainen euro on arvovalinta, Aalto toisti useaan kertaan.

Vihreiden vaihtoehtobudjetti on hänen mukaansa jo tekeillä. Siinä tullaan keskittymään Aallon mukaan etenkin tieteeseen, koulutukseen ja tutkimukseen.

Vihreät ehdottaa omassa budjetissaan myös veronkevennysten vahvempaa kohdistamista vähätuloisiin. Kaikille tulisi vihreiden mukaan myös taata tasavertainen mahdollisuus toisen asteen koulutukseen.

Aalto jatkoi myös hallituksen kritisoimista siitä, ettei se päätynyt karsimaan yritystukia, vaikka monet niistä ovat tutkitusti turhia, hän muistutti.

Hän kuitenkin kiitti hallitusta perhevapaauudistuksen liikkeelle sysäämisestä ja päätöksestä alentaa varhaiskasvatuksen maksuja.

– Nähtäväksi jää, saadaanko kunnianhimoinen uudistus aikaiseksi, Aalto kommentoi perhevapaita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?