Kreikkalaisnaisten surkea huumereissu: 700 euron palkkio jäi saamatta, poliisi seurasi Torniosta Lahteen ja pidätti koko joukon

Yli yhdeksän kilon marihuanalastin salakuljetus viime huhtikuussa Göteborgista Haaparannan kautta Lahteen toi neljälle henkilölle vankeustuomiot.

23.9.2017 7:40

Lastin kuljettivat neljässä matkalaukussa Tornioon kaksi kreikkalaisnaista, joille oli luvattu 700 euron palkkiot palveluksesta. Torniossa oli vastassa autoineen keikan toinen pääsuunnittelija, joka kuljetti naiset ja huumeet Lahteen.

Lasti tuotiin lahtelaiseen asuntoon, jossa salakuljetuksen varsinainen junailija odotti huumeita. Kohta paikalle tulivat myös poliisit ja pidättivät joukon ja heidät vangittiin.

Päätekijälle, Bulgariassa asuvalle 38-vuotiaalle Ahmed Syleyman Watbanille, Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi kahden vuoden ja 10 kuukauden ehdottoman vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta.

Toinen päätekijä, irakilainen 26-vuotias Azad Arif Suleiman Mzore, sai samasta rikosnimikkeestä kaksi vuotta kolmen kuukautta vankeutta.

Kreikkalaisnaiset selvisivät vajaan kahden vuoden mittaisilla ehdollisilla vankeustuomioilla.

Naiset olivat salakuljetuksessa omien sanojensa mukaan ainoastaan kuriireina. He myönsivät syyllisyytensä.

Toisella oli tieto, että mukana olleissa matkalaukuissa oli marihuanaa. Hän oli saanut puhuttua ystävänsä mukaan keikalle.

Matkalaukuissa kuljetettiin lähes kymmenen kiloa marihuanaa Lahteen.

Huumeet oli pakattu muovisäkkeihin, jotka haisivat voimakkaalle voiteelle.

Naiset kertoivat osallistuneensa kuriireiksi luvatun palkkion vuoksi. Kummankin taloustilanne oli huono ja luvattu summa oli kreikkalaisittain merkittävä. Loppujen lopuksi kumpikin nainen jäi ilman rahoja.

Miehet kiistivät syyllisyytensä törkeään huumausainerikokseen. Toinen kertoi olleensa vain hakemassa naisia ja matkalaukkuja ja kyse oli puhtaasta ystävänpalvelusta. Toisella oli tieto, että laukuissa olisi ollut tupakkatuotteita.

Käräjäoikeus ei uskonut miesten kertomuksia, ja katsoi tapahtuminen kulun osoittavan, että huumeet oli tarkoitettu tuotavaksi päätekijän asunnolle Lahteen ja että miesten tarkoituksena oli levittää huumeet Suomen markkinoille.

Huumeiden lähtömaata ei ole saatu selville. Lasti oli otettu göteborgilaisesta asunnosta, jonka poliisi oli myöhemmin ratsannut ja asunnosta löytyi yli 100 kiloa marihuanaa.

Valtio maksaa tuomittujen asianajokulut, jotka ovat noin 35000 euroa. Miehet istuvat tuomiosan Mikkelin ja Vantaan vankiloissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?