Ohikulkija teki järkyttävän havainnon Hernesaarenrannassa: ”Toivoin, että tämä olisi jonkinlainen vitsi” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ohikulkija teki järkyttävän havainnon Hernesaarenrannassa: ”Toivoin, että tämä olisi jonkinlainen vitsi”

Kuva Hernesaaren rannasta Helsingistä.

Kuva Hernesaaren rannasta Helsingistä.

Julkaistu: 22.9.2017 19:23

Kadonneen intialaismiehen ruumiin löytänyt mies kertoo Ilta-Sanomille, kuinka tapahtumat etenivät.

Helsingin keskustasta kaksi viikkoa sitten perjantaina 8. syyskuuta kadonnut 26-vuotias intialainen Hari Thanneeru on löydetty eilen torstaina.

Helsingin poliisi kertoo hänen löytyneen kuolleena merestä Hernesaarenrannasta.

Poliisi jatkaa tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä, joten asiasta ei voida tiedottaa enempää. Asiaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Pelastuslaitos sai tiedon Hernesaaren edustalla havaitusta ruumiista kello 16.50.

Poliisi kertoi torstai-iltana, että asiassa on meneillään kuolinsyyn tutkinta, joten kuolleen sukupuolta tai muitakaan tapauksen yksityiskohtia ei voitu torstaina julkistaa.

Vainajan löytänyt mies kertoi Ilta-Sanomille torstai-iltana uskovansa, että kyseessä on syyskuun alussa kadonnut intialaismies. Mies tunnisti vainajan vaatteet samoiksi, jotka intialaisella oli kadotessaan yllään.

– Varma en voi tietenkään olla, mutta vaatteet olivat täysin samat. Uskon, että se oli hän, mies kertoo.

Mies päätyi paikalle noin kello 16.30, sillä hän oli pysäköinyt autonsa Hernesaaren rantaan.

– Noin kymmenen metrin päähän minusta oli pysäköinyt nainen, jonka näin juoksevan rantaan ja sitten äkkiä takaisin. Nainen pyysi, että tulisin katsomaan, koska hän luuli nähneensä vedessä jotakin, mies kertoo.

Hän meni naisen mukana rantaan ja huomasi heti, että vedessä oli kuollut henkilö.

– Olin noin puolen metrin päässä ja näin selvästi, että se oli ruumis. Näytti siltä, kuin aallot olisivat huuhtoneet ruumiin rantaan. Toivoin, että tämä olisi jonkinlainen vitsi tai väärinkäsitys, mies sanoo.

Ensijärkytyksestä toivuttuaan mies soitti hätänumeroon ja kertoi näkemästään. Vain parin minuutin kuluttua ranta täyttyi viranomaisista: poliisiautoja, ambulanssi, paloauto. Mukana oli myös veneitä ja sukeltaja.

Kuvituskuva