Suomessa toiminut tantrajoogaguru lisättiin Europolin etsityimpien rikollisten listalle – epäillään ihmiskaupasta ja seksuaalirikoksista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomessa toiminut tantrajoogaguru lisättiin Europolin etsityimpien rikollisten listalle – epäillään ihmiskaupasta ja seksuaalirikoksista

Helsinkiläiseen joogakouluun kytkeytyvässä vyyhdissä syytetty Gregorian Bivolaru katosi jäljettömiin viime viikolla.

Gregorian Bivolarua, 65, epäillään ihmiskauppa- ja seksuaalirikoksista, jotka olisivat tapahtuneet Suomessa ja Ranskassa vuosina 2006–2013.

22.9.2017 18:54

Keskusrikospoliisi (KRP) on antanut kansainvälisen etsintäkuulutuksen romanialaisesta tantrajoogagurusta, jota epäillään Suomessa törkeästä ihmiskaupasta ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Gregorian Bivolaru, 65, lisättiin Europolin etsityimpien rikollisten Most wanted -listalle perjantaina. Lisäyksestä kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Etsintäkuulutus kokonaisuudessaan on luettavissa täältä. Bivolaru on käyttänyt myös nimeä Magnus Aurolsson.

Bivolaru on vetänyt kiisteltyä romanialaista joogaliikettä, jolla on ollut sisarkoulu myös Helsingissä. Liikkeen ja Bivolarun toimintaa on aiemmin puitu oikeusteitse ainakin Ruotsissa ja Romaniassa.

Suomessa KRP:n esitutkinta joogakoulun toiminnasta alkoi vuosia sitten. Jutussa on epäilty, että joogakoulun sisällä olisi järjestelmällisesti käytetty seksuaalisesti hyväksi nuoria naisia.

Tällä viikolla Helsingissä nostettiin syytteet Bivolarua ja yhtä toista miestä vastaan. Bivolarua epäillään ihmiskauppa- ja seksuaalirikoksista, jotka olisivat tapahtuneet Suomessa ja Ranskassa vuosina 2006–2013.

Jutun syyttäjä määräsi etsintäkuulutuksen, koska Bivolaru on kateissa.

– Viimeisin havainto hänestä on viime viikolta Romaniasta. On mahdollista, että hän on poistunut sieltä ulkomaille. Hänestä ei ole jälkiä, kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä sanoo.

Oikeudenkäynti on tarkoitus järjestää aikanaan Helsingin käräjäoikeudessa, kunhan etsintäkuulutettu Bivolaru ensin saadaan kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?