Kotimaa

Jyrki Katainen tulevaisuuden suunnitelmistaan: ”Veikkaisin, että olen jossakin ihan muualla”

Julkaistu:

Jyrki Katainen ei välttämättä jatka yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen liittyvissä tehtävissä.
EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen torjuu toistuvasti esiin nousevat huhut siitä, että hänestä oltaisiin leipomassa komission seuraavaa puheenjohtajaa.

– Minulle ei ole minkäännäköisiä suunnitelmia kampanjoida, Katainen kiisti huhut politiikan toimittajien lounaalla Helsingissä.

Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on ilmoittanut, ettei hän aio jatkaa tehtävässä toista kautta. Uusi puheenjohtaja valitaan viimeistään seuraavien europarlamenttivaalien jälkeen vuonna 2019.

Katainen arvioi, että kärkiehdokkaita tehtävään ryhdytään asettamaan ensi vuoden syksyllä. Kokoomus kuuluu Euroopan kansanpuolueen ryhmään, jolla on Kataisen mukaan tarjolla aivan hyviä ehdokaskandidaatteja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Minulla itselläni ei oikein ole käsitystä siitä, mitä haluaisin tämän kauden jälkeen tehdä. Jos nyt jotakin pitäisi veikata, niin veikkaisin, että olen jossakin ihan muualla kuin niissä tehtävissä, joita olen tähän saakka tehnyt.

Kataisen mukaan hänen tulevaisuuden suunnitelmiinsa vaikuttaa merkittävällä tavalla perheen mielipide. Vastausten perusteella hän saattaa tämän kauden päätteeksi siirtyä pois yhteiskunnallisten tehtävien parista.

– Minulla on ollut aivan todella mahtava sauma tehdä mielenkiintoisia töitä tähän saakka. Yritän aktiivisesti miettiä, mitä muuta se voisi olla kuin yhteiskunnallista vaikuttamista. Tämä on se aito tilanne, Katainen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt