Kommentti: Perussuomalaisille tuli kotipesään ongelma nimeltä Pirkko Ruohonen-Lerner

Perussuomalaisten EU-parlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner äänesti EU:n lulucf-metsäpäätöksessä tavalla, jota hänen puolueensa saa totisesti selitellä äänestäjilleen, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, EU-edustaja Jussi Halla-aho tuki Nils Torvaldsin esitystä, mutta EU-edustaja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps, kuvassa) ei.

18.9.2017 12:42 | Päivitetty 18.9.2017 15:24

EU:n parlamentti äänesti viime viikolla ilmastonmuutoksen liittyvästä lulucf-linjauksesta. Kyse on metsien hakkuusta.

Suomi, Suomen metsäteollisuus ja Suomen kansantalous voittivat, kun Rkp:n EU-edustajan Nils Torvaldsin alkuperäistä esitystä vastustanut linja voitti. Suomelle linjaus oli elintärkeä, joskaan taistelu ei ole ohi: Asia siirtyy parlamentin, EU-neuvoston ja komission kolmikantaneuvotteluihin.

Torvaldsille on syytä nostaa hattua Suomen edun ajamisesta.

Mutta hallituksen on syytä olla hereillä myös jatkossa.

Tiivistettynä kyse on siitä, että Suomessa hakkuiden suhde metsien kasvuun ei olisi alkuperäisen esityksen mukaan voinut nousta pahimmille lamavuosille ajoitetuista vertailuvuosista. Suomen kannalta esitys oli äärettömän epäreilu. Päätös olisi tullut pirulliseen rakoon, kun metsäteollisuus ja Suomi sen myötä alkaa kymmenen vuoden vaikeuksien jälkeen viimein nousta.

Nousu näkyy vientituloissa, kansantaloudessa, verotuloissa, työllisyydessä ja sitä kautta hyvinvoinnissa.

Neljä Suomen EU-edustajaa äänesti tätä tärkeää muutosesitystä vastaan:

1. Heidi Hautala (vihr)

2. Merja Kyllönen (vas)

3. Sirpa Pietikäinen (kok)

4. Pirkko Ruohonen-Lerner (ps)

Heidi Hautalan äänestyskäyttäytyminen on loogista jatkoa hänen elämäntyölleen, Suomen etu ei ole siinä välttämättä aina päällimmäisenä.

Kokoomus on puolestaan tottunut Sirpa Pietikäisen touhuihin: puolue ei niitä tue, mutta Pietikäinen on mainio linkki vaalikamppailuissa kokoomuksen kannalta ns. vihreisiin arvoihin. Merja Kyllösen kanta on sen sijaan outo, kotiseutu Kainuu elää metsästä.

Kaiken takana on kiistaton, tutkittu tosiasia: Suomen metsäteollisuus on kestävällä pohjalla, metsämassa kasvaa enemmän kuin sitä kulutetaan.

Ja sitten tämä:

EU:ssa – myös EU-parlamentissa – kaikkien maiden edustajat ajavat häikäilemättä oman maansa etua.

Paitsi nuo neljä edellä mainittua.

Kovin selitystaakka on kuitenkin Perussuomalaisilla.

Puheenjohtaja, EU-edustaja Jussi Halla-aho tuki Nils Torvaldsin esitystä, mutta Ruohonen-Lerner ei. Toreilla puolue puhuu isänmaasta, kun kyse on maahanmuuttajista, mutta EU:ssa puolueen edustaja voi näköjään toimia Suomen etuja vastaan.

EU-parlamentaarikot valittavat koko ajan, ettei heidän työtään seurata.

Onneksi nyt seurattiin.

Pirkko Ruohonen-Lerner oli maanantaina median tavattavissa eduskunnassa. Katso alla olevalta videolta, mitä hän kertoo työstään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?