Hurja takaa-ajo kuin toimintaelokuvasta: Poliisi jahtasi kahta anastettua luksuskaaraa – poliisiauto ja Corvette kolhivat toisiaan

Parisenkymmentä minuuttia kestänyt takaa-ajo päättyi epäillyn kaaharin ja autovarkaan kiinniottoon.

Poliisi ajoi takaa Jaguaria ja Chevrolet Corvettea myöhään lauantai-iltana.

17.9.2017 11:24

Itä-Uudellamaalla sattui lauantaina illalla erikoinen takaa-ajotilanne, jossa poliisi jahtasi anastetulla Chevrolet Corvette -urheiluautolla pakoon hurjastellutta seuruetta.

Poliisin mukaan kello 22.51 käynnistyneeseen tilanteeseen liittyi myös toinen auto, samojen epäiltyjen tekijöiden anastamaksi epäilty Jaguar.

Komisario Christer Ahlgren Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo, että poliisi oli laittanut päälle pysäytysvalot, mistä huolimatta Corvettea ajanut mies ei ollut pysähtynyt.

– Molemmat autot on otettu luvatta käyttöön, ja ainakin tämä Corvette on ajanut karkuun ja vaarantanut liikennettä huolella, Ahlgren sanoo.

Ahlgrenin mukaan poliisi ajoi Jaguaria hetken takaa, jonka jälkeen Jaguaria ajanut nainen pysäytti auton ilman dramaattista takaa-ajoa.

Ahlgren sanoo, että Corvette lähti poliisia pakoon Pohjoisväylällä Järvenpäässä. Parisenkymmentä minuuttia kestänyt takaa-ajotilanne päättyi Lahden moottoritien varrelle Keravan kohdilla.

– Siinä on kehkeytynyt hyvä takaa-ajo, jossa mukana on ollut useita partiota. Lopulta auto on saatu pysähtymään ja kuski on otettu kiinni. Autossa oli kuskin lisäksi kaksi henkilöä.

Corvetten huippunopeudet olivat Ahlgrenin mukaan yli 180 kilometriä tunnissa.

Ahlgren kertoo, että Jaguarista, joka pysähtyi aiemmin ilman dramaattista takaa-ajoa, otettiin kiinni yksi henkilö.

Ahlgren ei kommentoi sitä, mistä ja milloin autot anastettiin. Poliisi selvittää asiaa.

– Autot liittyvät toisiinsa sillä tavalla, että epäillyt tekijät tuntevat toisensa.

Ahlgrenin mukaan Corvetteen tuli ajon aikana peltivaurioita, ja toinen ikkuna rikkoutui.

– Parissa kohtaa autoa yritettiin pysäyttää, ja siinä on tullut osumaa. Liikenneympyrässä poliisiauto ja Corvette hieman kolhivat toisiaan. Sen jälkeen takaa-ajo jatkui Lahden moottoritiellä.

Ahlgrenin mukaan kuskit ja toisessa autossa mukana olleet henkilöt ovat kantasuomalaisia ja syntyneet vuosina 1981–1994.

Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus ja törkeä rattijuopumus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?