Ex-sisäministeri Räsänen suomalaispäättäjiin kohdistetusta iskusuunnitelmasta: ”Kohdistui aika korkealle tasolle”

Julkaistu:

Turvallisuusuhka
Vuonna 2012 sisäministerinä toiminut Päivi Räsänen (kd) arvioi uhan olleen selkeä.
Vuonna 2012 poliittisia vaikuttajia kohtaan suunnattu iskusuunnitelma kohdistui tuolloin sisäministerinä toimineen Päivi Räsäsen (kd) mukaan korkean tason poliittisiin päättäjiin.

– Suunnitelma kohdistui poliittiseen päätöksentekoon tai oikeastaan poliittisiin päätöksentekijöihin. Se kohdistui aika korkealle tasolle, Räsänen sanoo Ilta-Sanomille.

Räsänen ei halua kertoa tapauksesta tarkemmin. Hän muistuttaa, että se tiedot voisivat auttaa mahdollisia muita rikollisia, jotka suunnittelevat jotain iskuja.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi eilen Iltalehden haastattelussa, että poliisi on onnistunut estämään iskun, joka olisi toteutuessaan kohdistunut poliittisiin päättäjiin. Räsänen kertoo, että kun hän kuuli haastattelusta, oli mieleen noussut heti tämä vuoden 2012 iskusuunnitelma.

Vaikka poliittiset päättäjät saavat eri tyyppistä arvostelua ja uhkailuakin osakseen, pitää Räsänen tuolloin poliisin selvittämää tapausta vakavana.

– Uhka oli tässä lajissaan selkeä. Se oli poikkeava tilanne.

Räsänen kertoo, että tuolloin poliisiylijohtajana toiminut Mikko Paatero kertoi hänelle iskusuunnitelmasta ja sen selvittämisestä hyvissä ajoin.

Turvallisuustoimia tehostettiin

Päivi Räsänen kertoo, että suunnitelman estämisen jälkeen turvallisuustoimia tehostettiin.

Räsänen yllättyi, että poliisiylijohtaja Kolehmainen päätti haastattelussa paljastaa iskun estämisestä.

– Varmasti sille oli tarkoituksensa, että tämän verran avattiin. On hyvä, että tiedetään se, että viranomaiset ovat valppaana ja ovat kyenneet erilaisia uhkatilanteita torjumaan. Uskon, että tässä on se viesti.

Ylen Ykkösaamussa vieraillut sisäministeri Paula Risikko (kok) kertoi tänään, että poliittisia päättäjiä kohtaan suunniteltu isku ei ole ainut isku, jonka poliisi on pystynyt estämään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt