Jari Aarnio ”Saarasta”: En ole edes koskettanut

Entinen huumerikosyksikön päällikkö Jari Aarnio kiistää, että hänellä olisi ollut seksisuhde prostituoidun ”Saaran” kanssa.

15.9.2017 10:39

Yksi Jari Aarnion virkarikossyytteistä perustuu siihen, että hänen epäillään harjoittaneen Saaran kanssa seksiä virka-ajallaan. Saara kertoi torstaina hovioikeudessa, että hän tapaili Aarniota vuosikausia ja seksiä oli joka tapaamisella.

Aarnio kiistää yhä jyrkästi, että olisi koskaan harrastanut seksiä Saaran kanssa.

– Käsittääkseni en ole häntä henkilökohtaisesti koskaan edes koskettanut, Aarnio täsmensi hovioikeudessa perjantaina.

Aarnion mukaan hän ei koskaan mennyt tapaamaan Saaraa yksin, koska tämän luona kävi kaikenlaista väkeä.

– Kun olen hänen asunnollaan käynyt, niin aina joku työkaveri on ollut varmistamassa, ettei kukaan tule esimerkiksi rapun kautta, Aarnio sanoi.

Esitutkinnassa Saaran olohuoneen mustasta nahkaisesta nojatuolista löytyi tahra, josta pystyttiin osoittamaan toisaalta siittiöitä ja toisaalta Aarnion dna:ta. Syyttäjä ja puolustus ovat eri mieltä siitä, millä todennäköisyydellä tämä todistaa tahran Aarnion spermaksi vai onko mahdollista, että dna olisikin peräisin esimerkiksi hiestä ja siittiöt olisivat jonkun muun miehen.

Kiistää neuvoneensa Saaraa juonessa

Aarnio ja Saara tutustuivat 1990-luvulla niin sanotun kostoliigan tutkinnan yhteydessä. Aarnion mukaan nainen ei ollut poliisin varsinainen tietolähde, mutta jotain tietoakin häneltä saatiin. Saaralla oli runsaasti kontakteja alamaailmaan. Aarnio kertoi, että Saaran kautta poliisi sai tietoonsa esimerkiksi sen, millaista autoa eräs heitä kiinnostanut mies käytti.

Aarnion mukaan Saaralla oli kuitenkin tapana kertoa ja ilmoittaa viranomaisille mitä mielikuvituksellisimpia tapahtumia, joissa nainen oli milloin yritetty murhata, milloin raiskata tai milloin poliisit olivat pahoinpidelleet hänet. Tarinat olivat huimia mutta Aarnion mukaan sen kaltaisia, että poliisin oli mentävä tarkistamaan, mikä oli naisen päivän kunto.

Saara kertoi hovioikeudessa, että Aarnio olisi neuvonut häntä juonessa, jossa eräältä hänen asiakkaaltaan saatiin 30 000 euroa valehuumepakettien avulla. Leivinjauheesta tehtyjen huumepussien avulla asiakas saatiin luulemaan, että Saara olisi velkaa koville rikollisille ja pakotettu huumekuriiriksi.

– Hän kertoi minulle samalla tavalla juonesta, jolla meinasi 30 000 ottaa. En tiedä, kuka oli kohde. En tiedä, kenelle hän olisi valehuumepaketteja näyttänyt, Aarnio sanoi.

Hän ei puuttunut asiaan, koska kyseessä oli hänen mukaansa yksi mielikuvituksellinen kertomus muiden joukossa.

Saaran mukaan kohde oli eräs Lempäälässä asunut mies. Tämä kuitenkin sanoi käräjäoikeudessa, ettei ollut nähnyt mitään huumepaketteja, vaikka myönsi lainanneensa Saaralle 30 000 euroa. Hovioikeudessa miestä ei kuulla.

Korjattu juttua 15.9. klo 19:38: Poistettu jutusta virheellinen maininta, että käräjäoikeudessa todistajana kuultu Lempäälän mies olisi kuollut. Häntä ei kuulla todistajana hovioikeudessa muusta syystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?