IS on yhä Suomen suurin uutismedia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

IS on yhä Suomen suurin uutismedia

Ilta-Sanomat on säilyttänyt vahvan aseman suomalaisten tärkeimpänä uutiskanavana verkossa ja printissä.

Julkaistu: 15.9.2017 7:43

Ilta-Sanomat tavoittaa printtilehtenä ja verkossa nyt 2,5 miljoonaa lukijaa viikossa.

Ilta-Sanomat on Suomen luetuin uutismedia jo neljättä vuotta peräkkäin, paljastaa tuore Kansallinen Mediatutkimus (KMT).

Eri kanavissaan IS tavoittaa viikoittain 2,5 miljoonaa suomalaista. Luku on kasvanut viime vuodesta 300 000 lukijalla.

Iltapäivälehdille saatiin nyt ensimmäistä kertaa näköislehtimittaus koko vuodelta. Lukijaluku on kasvanut edellisestä mittausjaksosta peräti 3,2 prosenttia.

Ilta-Sanomien painettu lehti ja näköislehti tavoittavat yhdessä 389 000 lukijaa. Ero on huomattava verrattuna toisena tulevaan Iltalehteen, joka tavoitti 304 000 lukijaa. Se tekee Ilta-Sanomista Iltalehteä lähes 30 prosenttia suuremman. Ilta-Sanomat tavoittaa 60 prosenttia iltapäivälehtien lukijoista.

– On hienoa, että Ilta-Sanomat on säilyttänyt vahvan asemansa suomalaisten tärkeimpänä uutiskanavana. Vaikka suurin osa lukijoista tuleekin digitaalista kanavista, myös painetulla lehdellä on edelleen valtava määrä lukijoita, Ilta-Sanomien kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja sanoo.

Ilta-Sanomien kanssa Sanoma Media Finlandiin kuuluva Helsingin Sanomat säilytti lukijamääränsä lähes entisellään. HS tavoittaa printissä ja näköislehdessä keskimäärin 679 000 lukijaa ja kaikissa kanavissaan   2 miljoonaa lukijaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?