Jari Aarnio asteli hovioikeuden eteen tyynenä – katso video paikan päältä

Asianajajan mukaan Jari Aarnion vointi on nyt parempi kuin käräjäoikeusvaiheessa.

14.9.2017 10:23 | Päivitetty 14.9.2017 16:50

Helsingin hovioikeuteen oli saapunut noin kaksikymmentä edustajaa, kun Jari Aarnion jutun käsittely alkoi torstaiaamuna.

Aarnio yrittää saada kumotuksi kymmenen vuoden vankeustuomionsa, joka hänelle käräjäoikeudessa langetettiin törkeistä huumerikoksista ja virkarikoksista.

Aarnio itse vaikutti tyyneltä käsittelyn alkaessa.

– Viralliselta Facebook-sivultani voi lukea näkemykseni, Aarnio totesi toimittajille ja kuvaajille, kun ennen istunnon alkua kuvaaminen oli sallittu hetken ajan.

Oheisella ISTV:n videolla Aarnion tunnelmat hovioikeudessa sekä asianajaja Riitta Leppiniemen ja valtionsyyttäjä Mikko Männikön haastattelut.

Facebook-sivullaan Aarnio kyseenalaistaa prostituoidun ”Saaran” kertomusten uskottavuuden. Hovioikeus käsittelee ensimmäisenä istuntopäivänä syytettä, jonka mukaan Aarnio harrasti Saaran kanssa seksiä virkatehtäviensä yhteydessä.

– Aarnio on nyt paljon paremmassa kunnossa kuin käräjäoikeuden käsittelyn alkaessa, totesi asianajaja Riitta Leppiniemi hieman ennen istunnon alkua.

Käräjäoikeuskäsittelyn alkaessa Aarnio oli ollut pitkään erittäin tiukasti eristettynä tutkintavankina. Myös hovioikeuteen Aarnio tuli vankilasta, mutta eristystä on käräjöinnin jälkeen Leppiniemen mukaan purettu selvästi.

Hovioikeudessa on luvassa jonkin verran uutta todistelua, mutta päänäyttö on sekä puolustuksen että syyttäjien mukaan kutakuinkin sama kuin käräjäoikeudessa.

Syyttäjien toimesta on teetetty jälleen uusi lisätutkinta, joka tuotaneen hovioikeuteen ensi viikolla. Valtionsyyttäjä Mikko Männikkö ei vielä kertonut, mitä lisätutkinta pitää sisällään.

Hovioikeus on varannut Aarnion jutulle istuntopäiviä ensi vuoden juhannukseen asti.

Juttua korjattu kello 16.49: Poistettu maininta Saaran rahojen kavaltamista koskevasta syytteestä. Syyttäjät ovat luopuneet tästä syytteestä hovioikeudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?