Sotainvalidit saavat Suomi 100 -lahjat – keksitkö heti, mistä arkisesta apuvälineestä on kyse?

Julkaistu:

Sotainvalidien Veljesliitto päätyivät arkiseen lahjaan, koska jäsenille ei tahdottu antaa turhia koriste-esineitä.
Sotainvalidien Veljesliitto aikoo tavata kaikki jäsenensä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kysymyksessä on Suomi 100 -ohjelmaan kuuluva Veljeä ei jätetä -kampanja, jonka tarkoituksena on tiedottaja Marja Kivilompolon mukaan muistuttaa sotainvalideja ja heidän puolisoitaan, etteivät he ole yksin.

Sotainvalidit saavat vierailusta myös kätevän muiston. Liitto on teettänyt jäsenilleen arkisen apuvälineen, kotimaisen purkinavaajan. Punainen avaaja on teetetty yhteistyössä apuvälinevalmistaja Respectan ja Priotecin kanssa. Lahja sai näkyvyyttä Twitterissä, kun Ylen A-Studion toimittaja Kirsi Heikel julkaisi kuvan purkinavaajasta.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Liiton tiedottajan mukaan arkiseen lahjaan päädyttiin, koska jäsenille ei tahdottu antaa turhia koriste-esineitä. Osaa punainen esine on alkuun ihmetyttänyt, mutta pääasiassa siihen on oltu tyytyväisiä.

– Purkinavaaja on arkinen, pieni apu. Suurin osa on ollut tosi tyytyväisiä ja sanonut, että sellaiselle on ollut tarvetta, Kivilompolo kertoo.

– Vaikka olisi laitoshoidossa, eikä avaajalle olisi käyttöä, voi se olla kätevä apu kotona olevalle puolisolle.


Lisäksi Sotainvalidien Veljesliiton jäsenet ovat saaneet vierailuilla kirjeen arvovaltaiselta taholta. Presidenttipari Sauli Niinistö ja Jenni Haukio kiittävät tervehdyksessään sotainvalideja heidän työstään Suomen itsenäisyyden säilyttämiseksi ja jälleenrakentamiseksi sekä sotainvalidien puolisoja ja leskiä heidän arvokkaasta tuestaan.

Presidenttiparin kirjeet on Kivilompolon mukaan otettu vastaan tunteikkaasti ja lämmöllä, vaikka kaikki eivät ole nähneet enää lukea kirjettä itse.

– Olin mukana Vaasan vierailulla, missä toiminnanjohtaja luki kirjeen ääneen. Hän sanoi, että tippa meinasi tulla linssiin, kun näki, kuinka liikuttuneita vastaanottajat olivat, hän kertoo.

 

Suurin osa on ollut tosi tyytyväisiä ja sanonut, että sellaiselle on ollut tarvetta.

– Osa on jopa kehystyttänyt kirjeen ja se on monissa kodeissa paraatipaikalla.

Vuoden alussa sotainvalideja oli noin 2 500 ja puolisoja ja leskiä noin 8 500. Keski-ikä on noin 93 vuotta. Heistä on Kivilompolon mukaan ehditty tähän mennessä tavata noin 80 prosenttia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt