Näillä sanoilla Lielahdessa surmattu nainen kertoi ahdingostaan hakiessaan lähestymiskieltoa vain vähän ennen kuolemaansa: ”Pelkään häntä”

Surmattu kauneusalan yrittäjä kirjoitti ahdingostaan lähestymiskieltohakemuksessa vain vähän ennen kuolemaansa.

Tampereen Lielahdessa surmattu 45-vuotias nainen yritti hakea apua ahdinkoonsa vain muutamia viikkoja ennen kuolemaansa. Hän yritti päästä eroon 35-vuotiaasta miehestä, joka ei kuitenkaan suostunut päästämään irti suhteesta.

Kauneusalan yrittäjänä toiminut nainen haki miehelle lähestymiskieltoa. Amerikkalaista jalkapalloa pelaava mies oli muuttanut Lohjalta Tampereelle, jossa hän oli asettunut asumaan naisen luo.

Käsin kirjoitettu hakemus on päivätty 31. heinäkuuta.

– Olen joutunut useasti soittamaan poliisit paikalle kesän 2017 aikana (miehen) uhkaavan käytöksen vuoksi. Useimmiten olen joutunut pakenemaan juosten, nainen kirjoitti.

– Tilanne on pahentunut koko ajan. Olen halunnut erota hänestä, mitä hän ei suostu hyväksymään.

45-vuotias nainen jätti käsin kirjoitetun lähestymiskieltohakemuksen heinäkuussa.

Nainen kirjoitti, että eroprosessi oli alkanut jo keväällä 2017. Tuolloin oli syntynyt tilanne, jonka poliisi kirjasi pahoinpitelyksi. Poliisi myös määräsi miehen väliaikaiseen lähestymiskieltoon 23. huhtikuuta.

Vielä silloin nainen uskoi tilanteen kohentuvan. Hän itse pyysi kolme päivää myöhemmin kiellon kumoamista. Hän perusteli, ettei enää kokenut miestä uhaksi, koska tämä oli ”pääsemässä lääkäriin hoitamaan lääkityksensä kuntoon”.

 Suuttuessaan väkivaltainen. Pelkään häntä.

Toivo osoittautui ennenaikaiseksi.

– Hän ei ole suostunut poistumaan vuokraamastani asunnosta. Hän on hajottanut kodissa ovia, lamppuja. Suuttuessaan väkivaltainen. Pelkään häntä, nainen kirjoitti uuteen hakemukseen.

Naisen hakemus käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa 7. elokuuta. Mies ei tullut paikalle. Oikeus tuomitsi lähestymiskiellon voimaan 50 minuuttia kestäneen istunnon päätteeksi.

Poliisi teki teknistä tutkintaa Lielahdessa maanantaina.

Viime sunnuntaina nainen löydettiin kotoaan kuolleena.

Uhri oli yrittäjä, joka oli johtanut perustamaansa siivousalan yritystä pitkään ja menestyksellisesti. Äskettäin hän teki uuden aluevaltauksen ja osti kauneusalan yrityksen.

Surman tarkka tekoaika ei ole tiedossa, mutta poliisi on kertonut tutkivansa perjantain ja sunnuntain välistä ajanjaksoa. IS:n havaintojen mukaan uhri oli vielä perjantaina reagoinut ystäviensä julkaisuihin sosiaalisessa mediassa. Viimeisin julkisesti nähtävillä oleva reagointi tapahtui kello 18 aikaan.

Lielahden surmapaikalle oli tuotu kynttilöitä uhrin muistoksi.

35-vuotias mies etsintäkuulutettiin kuvan kera. Poliisi löysi hänet myöhään maanantai-iltana omakotitalosta Nummelassa.

Miehellä on pitkä rikoshistoria, johon kuuluu aiempiin naisystäviin kohdistuneita väkivaltarikoksia ja häirintää. Nyt miestä epäillään Lielahden henkirikoksesta.

Tästä teosta häntä ei kuitenkaan vielä ole tuomittu, joten syyttömyysolettama on voimassa. Mies on syytön, kunnes toisin todistetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?