Joutsenon säilöönottoyksiköstä karannut saatu kiinni

Vastaanottoyksikköön säilöön otettu henkilö poistui Konnunsuolta. Mies jäi kiinni Joutsenossa illalla ja hänet on toimitettu Imatran poliisivankilaan.

Joutsenon vastaanottokeskus sijaitsee entisen Konnunsuon vankilan tiloissa.

| Päivitetty

Joutsenon säilöönottoyksiköstä karannut henkilö on saatu kiinni. Näin kertoo Kaakkois-Suomen poliisi

Mies jäi kiinni Joutsenossa illalla ja hänet on toimitettu Imatran poliisivankilaan.

Näin tapahtumat etenivät

Poliisi etsi Joutsenon vastaanottokeskuksesta luvatta lähtenyttä miestä.

– Tehtävä tuli meille noin kello 14 vastaanottokeskukseen osoitteeseen Läykäntie 53. Paikalla on neljä yksikköä. Kyseessä on vastaanottoyksikköön säilöön otettu henkilö. Hän oli kuitenkin poistunut. Häntä ei epäillä rikoksesta, vanhempi konstaapeli Jouni Lötjönen Kaakkois-Suomen poliisista kertoi Ilta-Sanomille aiemmin keskiviikkona.

– Hän on luvatta lähtenyt, Lötjönen lisäsi.

Keskukseen kuuluu suljettu 30-paikkainen säilöönoton majoitusyksikkö. Säilöönottoyksikkö toimii Konnunsuon vankilan aikaisen sellirakennuksen toisessa päädyssä. Joutsenossa majoittuu osa niistä turvapaikanhakijoista, jotka saavat kielteisen turvapaikkapäätöksen sekä käännytyspäätöksen.

Asiakaspaikkoja keskuksessa on 300. Joutsenon vastaanottokeskuksessa majoittuu sekä perheitä että yksin tulleita aikuisia turvapaikanhakijoita.

Vastaanottokeskuksen vastuulle kuuluu myös ihmiskaupan uhrien valtakunnallinen auttamisjärjestelmä.

Joutsenon vastaanottokeskuksesta on Konnunsuolla entisen Konnunsuon vankilan tiloissa, 10 kilometrin päässä Joutsenon kirkonkylästä.

– Meillä on jo jonkinlainen aavistus siitä, minne hän lähti, mutta tehtävä on vielä kesken, Lötjönen kertoi ennen miehen löytymistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?