Bussikuski ehdotti ”päiväpanoa” yksin bussissa matkanneelle nuorelle naiselle – tuomio tuli - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Bussikuski ehdotti ”päiväpanoa” yksin bussissa matkanneelle nuorelle naiselle – tuomio tuli

Miehen määräaikainen työsopimus päättyi toissa kesänä.

12.9.2017 11:48

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 55-vuotiaan kontiolahtelaisen linja-autonkuljettajan 20 päiväsakkoon kunnianloukkauksesta. Rangaistus tuli ”päiväpanon” ehdottamisesta tapahtumahetkellä 22-vuotiaalle naisopiskelijalle.

Rikos tapahtui toukokuussa 2016. Nainen oli ainoana matkustajana Savonlinjan bussissa, joka lähti Jyväskylästä kohti Joensuuta.

Alkumatkasta Jyväskylän ja Hankasalmen välillä bussikuski kuulutti auton keskiosassa istuneen naisen luokseen auton etuosaan. Tämän jälkeen bussikuski ehdotti naiselle seksuaalista kanssakäymistä sanomalla ”maistuisiko päiväpano tuolla takapenkillä”.

Naisen kieltäydyttyä bussikuski alkoi pyytelemään anteeksi. Hän pysäytti anteeksipyyntöjen vuoksi bussinkin tyhjälle pysäkille.

Tapahtunut järkytti nuorta naisopiskelijaa. Hän ryhtyi viestittelemään autosta perheelleen ja ystävilleen. Hän myös teki miehen ehdottelusta Facebook-päivityksen, joka levisi nopeasti laajalle yleisölle.

Päivityksessään nainen kertoi seksuaalisen häirinnän yleisyydestä ja siitä, että yleensä tilanteista selviää huumorilla.

– Tänään ei enää huumori riittänyt. Istuin Savonlinjan bussissa Jyväskylästä Joensuuhun, kuskin kanssa kahden. Kuski kuuluttaa mikrofonilla minut käymään luonaan ja pokkana kysyy ”maistuisko päiväpano bussin takapenkillä?”. No ei maistunut. Sen sijaan sain matkustaa 3 ja puoli tuntia tämän pervon kanssa peläten ja itkua pidätellen.

Lopulta nainen teki miehen ehdottelusta rikosilmoituksen.

Kontiolahtelaismies sai maksaakseen sakkoja 280 euroa. Miehen määräaikainen työsopimus päättyi toissa kesänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?