HS: Merja, 40, keräsi neljännesmiljoonan sijoitussalkun – tinki kampaajakäynneistä ja lounaista ulkona

Sijoitusbloggari Merja Mähkä laskee salkkunsa ylittävän miljoonan euron rahan 14 vuoden kuluttua.

9.9.2017 11:17

40-vuotias bloggari Merja Mähkä kertoo päivän Helsingin Sanomissa innostuneensa sijoittamisesta todella noin viisi vuotta sitten. Nyt viestintäkonsulttina toimiva entinen toimittaja on onnistunut kasvattamaan sijoitusomaisuutensa noin 250 000 euroon. Pörssikursseista jo varhaisella iällä kiinnostunut Mähkä ei kuitenkaan viisi vuotta sitten joutunut aloittamaan omaa sijoitusuraansa aivan tyhjistä. Pohjilla oli isoisältä saadut opit sekä osakesalkku, joka oli kasvanut vuosien varrella jo 60 000 euron arvoiseksi.

Ennen pitkää reppureissuaan Mähkä kertoo viettäneensä monta vuotta pistäen kuluttamisen täysin jäihin. Hän lopetti vaatteiden ostamisen, ulkona käymisen sekä kampaajakäynnit. Vaikka pelkkä raha ei olekaan piensijoittajan suurin motiivi, kertoo hän laskeneensa, että sijoitussalkun arvo ylittäisi miljoonan seuraavan 14 vuoden kuluttua.

”Älä lähde markkinoille ilman suunnitelmaa”

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju kertoi tällä viikolla Taloussanomille, miten osakesäästäminen kannattaa aloittaa. Aloittelijalle Oksaharju vinkkaa kuukausittaisen säästämissuunnitelman laatimisen ja osakesalkun kartuttamisen hiljalleen. Viisi vuotta on osakemarkkinoilla ehdoton minimi ja kymmenen vuotta suositeltava aikaväli.

– Älä lähde markkinoille ilman suunnitelmaa. Silloin jää yleensä maksajan viitta harteille, Oksaharju kertoo.

Aivan pikkurahalla sijoittajaksi on vaikea ryhtyä. Kansainvälisesti hajautettuja suoria osakeostoja ei pysty Oksaharjun mukaan tekemään ilman useiden satojen eurojen kertasijoituksia.

– Toki senkin voi saada kasaan säästämällä muutamia kymppejä kuukaudessa ja ostamalla vaikka puolen vuoden välein.

9.9. klo 12:25: Juttua muokattu ja tehty lisäyksiä vanhasta jutusta.

9.9, klo 14:25: Otsikkoa muokattu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?