Avolava-auto lensi peräänajossa vastaantulevien kaistalle: 7 loukkaantui 3 auton kolarissa Nousiaisissa

Peräänajosta lähti liikkeelle dramaattinen tapahtumasarja, jonka johdosta yhteensä seitsemän ihmistä loukkaantui.

Liikenne oli poikki valtatie kahdeksalla jonkun aikaa. Nyt liikenne kulkee taas molempiin suuntiin.

Seitsemän ihmistä loukkaantui kolmen auton kolarissa perjantai-iltana valtatie 8:lla Nousiaisissa. Onnettomuus sattui Nousiaisista noin kaksi kilometriä Mynämäelle päin Kärryisen risteyksen kohdalla.

– Siinä oli sellainen tilanne, että avolava-auto, jossa oli kaksi miestä, oli pysähdyksissä risteyksessä ja kääntymässä vasemmalle. Sen perässä tuli pakettiautoa ajanut mies, joka ei havainnut avolava-autoa ja ajoi sen perään. Pysähdyksissä ollut auto lensi siitä vastaantulevien kaistalle ja törmäsi vastaan tulleeseen henkilöautoon, jossa oli kaksi miestä ja kaksi naista, päivystävä palomestari Olli Suominen kuvailee.

Kaikki kolmessa onnettomuuteen joutuneessa autossa olleet loukkaantuivat. Neljällä heistä todettiin näkyviä vammoja ja kolmen muun vammat olivat lievempiä. On kuitenkin vielä epäselvää, kuinka vakavia loukkaantuneiden vammat ovat.

– Kaikki olivat tajuissaan, mutta kolme loukkaantuneista olivat niin sanotusti käveleviä ja tajuissaan. Neljä loukkaantunutta vietiin paareilla ensihoidon toimesta jatkohoitoon, Suominen kertoo.

Ajo-olosuhteet onnettomuuden aikaan olivat hyvät: ilma oli puolipilvinen ja tienpinta kuiva. Onnettomuus sattui tienhaararisteyksessä suoralla tieosuudella.

– Näkyvyys oli ihan hyvä. Huomio on vain perään ajajalla kiinnittynyt johonkin muuhun.

Liikenne oli poikki kolaripaikan kohdalla valtatie 8:lla jonkin aikaa kokonaan. Tällä hetkellä liikennettä ohjataan opasteilla, mutta autoilijat pääsevät kulkemaan hidastetusti kumpaankin suuntaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?