Hus Oriolan lääketoimitusten ongelmista: ”Jos emme tänään saa kriittisiä tavaroita, meillä on ongelmia” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hus Oriolan lääketoimitusten ongelmista: ”Jos emme tänään saa kriittisiä tavaroita, meillä on ongelmia”

Hus on pyytänyt Oriolaa kiirehtimään syöpähoitoihin käytettävien solusalpaajien ja tulehdusten hoitoon käytettävien mikrobilääkkeiden toimituksia.

6.9.2017 15:32

Jos Oriola ei pian saa lääketoimituksiaan kulkemaan asianmukaisesti, tästä koituu ongelmia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Husille, kertoo Husin vastaava proviisori Elina Ahomäki.

Ahomäen mukaan mikään lääke ei ole vielä toistaiseksi päässyt Husissa loppumaan, mutta Hus on pyytänyt Oriolaa kiirehtimään muun muassa syöpähoitoihin käytettävien solusalpaajien ja tulehdusten hoitoon käytettävien mikrobilääkkeiden toimituksia.

Ahomäen mukaan Oriolan toimitusongelmat alkavat vähitellen uhata jo potilasturvallisuutta.

– Nyt on jo neljäs päivä epäselvässä tilanteessa. Jos emme tänään saa kriittisiä tavaroita, niin silloin meillä on ongelmia, Ahomäki sanoi STT:lle.

Ahomäen mukaan Husin omat varastot ovat toistaiseksi riittäneet kattamaan lääkkeiden tarpeen, mutta harvinaisempien ja vähemmän käytettyjen lääkkeiden kohdalla tilanne on vaikeampi, sillä niiden varastot ovat pienempiä.

Ahomäki moittii Oriolaa huonosta tiedottamisesta toimitusongelmistaan

– Emme ole saaneet heihin mitään yhteyttä, emmekä ole saaneet riittävästi informaatiota siitä, tässä missä mennään, Ahomäki sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?