Lupaus kuihtui kasaan – vain yksi kansanedustaja keltaisessa mekossa eduskunnan avajaisissa

Kansanedustajat lupailivat pukeutua keltaiseen mekkoon syyskauden ensimmäiseen istunnossa.

Kuva vasemmalla: Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) edusti tyylikkäässä, keltaisessa mekossa heinäkuussa. Tämän jälkeen sosiaalisessa mediassa suunniteltiin keltaisiin asuihin pukeutumista eduskunnan syyskauden avajaisiin. Avajaisistunnossa keltaista väriä oli kuitenkin vain harvan edustajan yllä.

5.9.2017 18:43

Muistatteko mekkogaten? Keltamekkoinen nainen varasti huomion Vladimir Putinin Suomen -vierailulla Savonlinnassa.

Heinäkuun 28. päivä ja muutama päivä sen jälkeen somekeskustelu oli täynnä keltamekkoista naista. Keltamekkoinen nainen oli kansanedustaja ja Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen (kesk).

Keltaisessa mekossa edustanut kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) ja Savonlinnan oopperajuhlien johtaja Jan Strandholm olivat vastassa presidentti Putinia ja presidentti Niinistöä Olavinlinnan laiturilla 27. heinäkuuta.

Toimittaja Baba Lybeck ehdotti tuolloin Twitterissä, että valtaapitävät naiset pukeutuvat keltaiseen mekkoon syksyn ensimmäisessä täysistunnossa.

Ehdotan, että valtaapitävät naiset pukeutuvat keltaiseen mekkoon syksyn ensimmäiseen täysistuntoon @sannigrahn @liandersson @AnnikaSaarikko— Barbara Lybeck (@babalybeck) 28. heinäkuuta 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Monet kansanedustajat innostuivat ideasta ja lupasivat pukeutua syyskuussa keltaiseen mekkoon.

Haha, tämähän on hyvä idea! Ovatko muut mukana? @HSarkkinen @AnnikaSaarikko @akpekonen @MarinSanna @saarasofia https://t.co/5T9T2WFMCH— Li Andersson (@liandersson) 28. heinäkuuta 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Tänään oli eduskunnan syyskauden ensimmäinen istunto.

Vain yksi kansanedustaja, Pilvi Torsti (sd), piti lupauksensa ja pukeutui kokokeltaiseen mekkoon.

– Kyllä pontimena oli Baba Lybeckin haaste. Se oli hyvä. Asuvalintaan vaikutti myös se, että olen juuri matkalla Tampereelle ystäväni virkaanastujaisiin, joka aloittaa naistutkimuksen professorina. Minusta tämä yhdistelmä oli sopiva, Torsti kertoi.

Torstin lisäksi vain kansanedustaja Tytti Tuppuraisella (sd) oli keltainen kuviomekko, mutta Tuppuraisen mukaan värivalinta ei liittynyt mekkogateen vaan oli sattumaa.

Kansanedustaja Tytti Tuppuraisella oli tänään yllään keltasävyinen mekko – omien sanojensa mukaan sattumalta.

– Tämä on tällainen syysmekko, Tuppurainen sanoi ISTV:n lähetyksessä.

Keltainen väri oli niin harvinainen eduskunnan tämänpäiväisillä avajaiskahveilla ja avajaisistunnosta, että uutiskuvista keltaisia asuja saa etsimällä etsiä.

Avajaisistunnossa keltaisia asuja näkyi takarivissä pari kappaletta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?