Kotimaa

Lupaus kuihtui kasaan – vain yksi kansanedustaja keltaisessa mekossa eduskunnan avajaisissa

Julkaistu:

Mekkogate
Kansanedustajat lupailivat pukeutua keltaiseen mekkoon syyskauden ensimmäiseen istunnossa.
Muistatteko mekkogaten? Keltamekkoinen nainen varasti huomion Vladimir Putinin Suomen -vierailulla Savonlinnassa.

Heinäkuun 28. päivä ja muutama päivä sen jälkeen somekeskustelu oli täynnä keltamekkoista naista. Keltamekkoinen nainen oli kansanedustaja ja Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen (kesk).


Toimittaja Baba Lybeck ehdotti tuolloin Twitterissä, että valtaapitävät naiset pukeutuvat keltaiseen mekkoon syksyn ensimmäisessä täysistunnossa.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Monet kansanedustajat innostuivat ideasta ja lupasivat pukeutua syyskuussa keltaiseen mekkoon.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Tänään oli eduskunnan syyskauden ensimmäinen istunto.

Vain yksi kansanedustaja, Pilvi Torsti (sd), piti lupauksensa ja pukeutui kokokeltaiseen mekkoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kyllä pontimena oli Baba Lybeckin haaste. Se oli hyvä. Asuvalintaan vaikutti myös se, että olen juuri matkalla Tampereelle ystäväni virkaanastujaisiin, joka aloittaa naistutkimuksen professorina. Minusta tämä yhdistelmä oli sopiva, Torsti kertoi.

Torstin lisäksi vain kansanedustaja Tytti Tuppuraisella (sd) oli keltainen kuviomekko, mutta Tuppuraisen mukaan värivalinta ei liittynyt mekkogateen vaan oli sattumaa.


– Tämä on tällainen syysmekko, Tuppurainen sanoi ISTV:n lähetyksessä.

Keltainen väri oli niin harvinainen eduskunnan tämänpäiväisillä avajaiskahveilla ja avajaisistunnosta, että uutiskuvista keltaisia asuja saa etsimällä etsiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt