Kotimaa

Poliisioperaatio jatkuu Jyväskylän vastaanottokeskuksessa – poliisit edelleen saarrettuina asunnossa

Julkaistu:

Jyväskylä
Poliisi yrittää ratkaista tilanteen rauhanomaisin keinoin, jotta ei tulisi voimankäyttötilanteita.
Jyväskylän vastaanottokeskuksessa maanantaina käynnissä ollut poliisioperaatio jatkuu ja osa poliiseista on edelleen saarrettuina kiinniotettavien asuntoon.

Poliisin partiot lähtivät alunperin suorittamaan vastaanottokeskukseen virkatehtävää, mutta mielenosoittajat alkoivat vastustaa ulkomaalaisten kiinniottamista ja maasta poistamista.

– Tarkoituksemme on edelleen se, että virkatoimi saatetaan loppuun.

Ovatko mielenosoittajat vastaanottokeskuksen ulkopuolista väkeä?

– Tällä hetkellä tieto on se, että paikalla on vastaanottokeskuksen väkeä. Ei ole varmuutta siitä, onko siellä suomalaisia. Sen tiedän, että sosiaaliseen mediaan on tullut koko ajan tietoa ja se viittaisi siihen mahdollisuuteen, että siellä on myös suomalaisia, rikosylikomisario Jari Kinnunen sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kinnusen tietojen mukaan vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä muutama kymmenen mielenosoittajaa. Alun perin virkatehtävää lähti suorittamaan vain kaksi poliisia. Kun tilanne kärjistyi saartamiseen, paikalle hälytettiin enemmän partioita. Viimeisen tiedotteen mukaan paikalla on seitsemän poliisin yksikköä.

– Tilanne on sikäli rauhallinen, että molemmat osapuolet pyrkivät rauhanomaisin keinoin tämän asian ratkaisemaan, ettei tulisi mitään voimankäyttötilanteita. Poliiseja on paikalla riittävä määrä, ja jos tarve vaatii niin hankitaan lisää, Kinnunen kertoo.

Alla olevalla videolla poliisi tarkkailee mielenosoitusta vastaanottokeskuksella.