Väkivaltatilanne yläkoulussa Alahärmässä – poliisi hälytettiin paikalle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Väkivaltatilanne yläkoulussa Alahärmässä – poliisi hälytettiin paikalle

Julkaistu: 4.9.2017 12:42

Kauhavan Alahärmän yläkoulussa oli tänään aamupäivällä nujakka, jonka selvittämiseen tarvittiin poliisia. Poliisi vei rähisijät pois.

Pohjanmaan poliisilaitoksen yleisjohtaja, komisario Matti Tiainen vahvistaa Ilta-Sanomille, että hälytys nujakasta tuli ennen kello 11 maanantaiaamupäivällä.

Poliisipartio meni paikalle, ja se vei rähisijät pois.

– Siellä on ollut tämmöinen tilanne, jossa väkivaltaa on käytetty. Tämänhetkisen tiedon mukaan vakavia vammoja ei ole kuitenkaan syntynyt, Tiainen sanoo IS:lle.

– Tilanne on sillä lailla ohitse, ja poliisi on paikalla käynyt. Tekijät on poistettu koulusta, Tiainen selvittää.

Kauhavan kaupungin sivistysjohtaja Markku Viitasaari kertoo, että rähinään osallistui kaksi poikaa, jotka osallistuvat perusopetukseen valmistavaan opetukseen. Se on tarkoitettu turvapaikanhakijoille, jotka eivät puhu suomea.

Viitasaaren mukaan koulun henkilökunta yritti puuttua tilanteeseen. Kun se ei auttanut, oli ainut mahdollisuus kutsua poliisi paikalle. Hän ei osaa sanoa, tapahtuiko nujakka välitunnilla vai oppitunnilla.

– Rehtori ja opettajat vastaavat koulun turvallisuudesta. Kun tilanne meni tämmöiseksi käsirysyksi, niin he ottivat yhteyttä poliisiin, Viitasaari sanoo.

Hänen mukaansa koulu jatkaa asian selvittämistä. Nujakkaan osallistuneet pojat aloittivat koulunkäynnin hiljattain.

Tapausta tutkittaneen nimikkeellä pahoinpitely.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?