Päivi Nerg HS:lle: Syrjäytyneet suomalaiset ovat suurin uhka

Kansliapäällikön mukaan propagandan levitys on pelottavan tehokasta.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg rajaturvallisuutta koskevassa taustatilaisuudessa Helsingissä 1. maaliskuuta 2017.

4.9.2017 5:01

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg arvioi Helsingin Sanomien haastattelussa, että sisäisen turvallisuuden kannalta suurin uhka ovat syrjäytyneet suomalaiset.

Viime kuussa Turussa tapahtuneen iskun jälkeen keskustelua on käyty ennen kaikkea turvapaikanhakijoista, mutta Nerg sanoo olevansa erityisen huolestunut suomalaisista.

– Uhka-arvioissa on turvapaikkaa hakeneita, mutta ehkä vielä enemmän kannamme huolta siitä suuremmasta määrästä Suomen kansalaisia, jotka ovat syrjäytyneitä ja joilla on mielenterveysongelmia, hän toteaa.

Nergin mukaan terrorismi on lähestynyt Suomea koko ajan kahden viimeksi kuluneen vuoden aikana, mutta samaan aikaan syrjäytyneiden ongelmat ovat kasvaneet aivan eri potentiaalissa. Kansliapäällikkö pelkää, että ääri-islamistit värväävät joukkoihinsa kantasuomalaisia.

– Se propagandan levitys, jota tällä hetkellä kohdistetaan syrjäytyneisiin suomalaisiin – ja myös turvapaikanhakijoihin – on pelottavan tehokasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?