Ruotsalaislehdet: Turun iskusta etsintäkuulutettu on ”erittäin vaaralliseksi” kuvailtu 23-vuotias Suomen kansalainen

Suomen keskusrikospoliisi ei kommentoinut ruotsalaislehden tietoja.

31.8.2017 15:54 | Päivitetty 1.9.2017 15:00

Ruotsalaislehdet Aftonbladet ja Expressen kertoivat torstaina, että Turun puukkoiskusta etsintäkuulutettu epäilty on 23-vuotias mies, jonka epäillään osallistuneen iskun suunnitteluun. Expressenin mukaan miehen nimi on Zuhriddin Rashidov.

Torstaina 31.8. Turun puukotuksista oli vangittuna kaksi miestä: veitsiä käyttänyt pääepäilty Abderrahman Bouanane, 22, ja osallisuudesta tekoihin epäilty toinen mies. Hänet vapautettiin perjantaina 1.9.

Heidän lisäkseen on etsintäkuulutettu yksi epäilty, jonka Suomen keskusrikospoliisi (KRP) arvelee olevan ulkomailla. KRP ei ole toistaiseksi paljastanut etsintäkuulutetusta mitään henkilötietoja.

Expressenin mukaan 23-vuotias etsintäkuulutettu on Suomen kansalainen, mutta alun perin kotoisin Uzbekistanista. Synnyinmaa on sama kuin Tukholmassa huhtikuussa tehdystä kuorma-autoiskusta epäillyllä miehellä. Tukholman iskussa kuoli kolme ihmistä, joista yksi oli 11-vuotias koulutyttö.

Aftonbladetin lähteet kuvailevat miestä ”erittäin vaaralliseksi”. Expressin mukaan hänen tietonsa on jaettu kaikkiin Ruotsin poliisipiireihin ja ohje on, että tavattaessa hänet tulee ottaa kiinni.

Ruotsin viranomaisia on lehden mukaan informoitu miehestä. Useat ihmiset epäillyn lähipiirissä ovat hakeneet Ruotsista turvapaikkaa ennen Suomeen asettumistaan, Aftonbladet kirjoittaa. Epäillystä itsestään ei kuitenkaan löydy tietoja Ruotsin maahanmuuttoviraston tietojärjestelmistä.

KRP vaikenee etsintäkuulutetusta edelleen. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs ilmoitti, ettei hän kommentoi eikä vahvista mitään Aftonbladetin tietoja.

Päivitys 1.9.2017 kello 15.00: Toinen iskuihin liittyen vangittu epäilty vapautettiin perjantaina 1.9. Häntä ei enää epäillä osallisuudesta Turun tapahtumiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?