Syyttäjä sarjahukuttajasta hovioikeudessa: ”Tämä kertoo siitä, että Seppänen on älykäs ja ovela mies” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syyttäjä sarjahukuttajasta hovioikeudessa: ”Tämä kertoo siitä, että Seppänen on älykäs ja ovela mies”

Itä-Suomen kihlakunnansyyttäjä Seppo Tiittanen kävi kovin sanoin kiinni kahdesta taposta tuomitun ”sarjahukuttaja” Pekka Seppäsen persoonaan hovioikeudessa.

31.8.2017 11:04

Syyttäjän tarkoitus on korostaa Seppäsen luonnetta, johon myös Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vetosi langettavan päätöksen antaessaan.

Käräjillä esitettyyn todisteluun vedonnut Tiittanen väittää, että Seppänen nauttii väkivallasta niin, että on valmis mihin tahansa – kuten raiskaamaan ja tappamaan.

– Osa esillä olevista rikoksista näyttää motiivittomilta eli uskomattomilta ulkopuolisen silmissä. Väkivallasta nauttivan Seppäsen tapauksessa erityisen motiivin esittäminen ei siksi ole tarpeellista, Tiittanen sanoi avauspuheenvuorossaan.

Syytekokonaisuudessa on kyse useista rikoksista ja yhteensä 15 vaarallisesta tilanteesta. Seppänen tuomittiin nyt esillä olleen juttukokonaisuuden osalta kahden tapon lisäksi yhdestä törkeästä kuolemantuottamuksesta. Lisäksi Seppänen on aiemmin tuomittu yhden kuolemantapauksen yhteydessä heitteillepanosta.

Kaikki Seppäsen maatilalla ja kesämökillä tapahtuneet kuolemantapaukset eivät ole edes päätyneet syyteasteelle.

– Seppäsen hoteissa on kuollut yhteensä seitsemän ihmistä. Seppänen on ollut paikalla joka kerta.

Tiittanen korosti, ettei väitä Seppäsen tappaneen nämä neljä muuta henkilöä. Tiittasen mukaan useilla epäselvillä kuolemantapauksilla on kuitenkin vaikutuksensa kokonaisuuteen.

Alla olevalla videolla käydään läpi Seppäsen rikoshistoriaa.

– Selitystaakka tulee Seppäselle, että miksi näin on käynyt.

Tiittasen mukaan Seppänen on todistetusti aggressiivinen, äkkiä suuttuva, kostonhimoinen ja pelottava. Alkoholisoituneet uhrit olivat Seppäseen riippuvuussuhteessa eivätkä uskaltaneet vastustaa tämän tahtoa.

Seppäsen toimintatapaan kuului Tiittasen mukaan myös se, että hän pyrki vaikuttamaan tapahtumien jälkeen seurueen jäseniin.

– Useissa syytekohdissa näyttää siltä, että Seppänen on ujuttanut asianomistajien mieleen, että on tapahtumia on edeltänyt jokin riita, joka on selittänyt tapahtuman. Seppänen on vastoin muuta totuutta väittänyt, että joku on esimerkiksi riidellyt veneessä.

– Tämä kertoo siitä, että Seppänen on älykäs ja ovela mies. Hän on varautunut myös vaikuttamiseen, Tiittanen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?