Sarjahukuttaja paljasti kasvonsa oikeudessa – karvahattu vaihtui lippikseen

Suurta huomiota saaneessa ”sarjahukuttajan” oikeusprosessissa on päästy toiseen vaiheeseen, kun Itä-Suomen hovioikeus aloitti tapauksen käsittelyn aamulla Kuopiossa.

Muun muassa kahdesta taposta,kolmesta tapon yrityksestä ja yhdestä törkeästä kuolemantuottamuksesta 14,5 vuoden vankeuteen tuomittu Pekka Tapani Seppänen, 52, valitti Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden hänelle langettamasta tuomiosta. Hän katsoo olevansa syytön kaikkiin tekoihin ja pyytää hovioikeutta kumoamaan tuomiot.

Pekka Tapani Seppänen esiintyi oikeudessa lippalakissa ja aurinkolaseissa.

Kontiolahtelaisen Seppäsen mukaan käräjäoikeudessa ei esitetty riittävää näyttöä hänen syyllisyydestään yhdenkään syytteen osalta. Seppänen katsoo, että kaikissa henkirikoksia koskevissa syytekohdissa hänen syyllisyydestään on jäänyt varteenotettava epäily.

Itä-Suomen kihlakunnansyyttäjä vaatii puolestaan Seppäsen vankeusrangaistuksen koventamista 15 vuoteen.

Käsiteltävät rikokset tapahtuivat vuosina 2007–14. Seppäsen syyksi käräjillä luetuissa tapoissa uhrit kuolivat rantaveteen. Tapauksiin liittyi runsasta alkoholinkäyttöä.

Seppänen tuli tunnetuksi käräjillä pitämästään karvalakista.

Käräjäoikeuden tuomion jälkeen vangittu Seppänen saapui oikeussaliin poliisin saattamana. Tällä kertaa Seppäsellä ei ollut päässään käräjiltä tuttua karvahattua vaan hän oli pukeutunut lippalakkiin.

Seppänen on myös kasvattanut hiuksiaan ja partaansa. Lippalakin alta paljastui kiharainen pörrötukka.

Hovioikeus on varannut asian käsittelyyn kymmenen päivää. Ensimmäisenä päivänä käsiteltävänä ovat vuonna 2007 tapahtunut veneonnettomuus, jonka seurauksena Seppänen tuomittiin kolmesta tapon yrityksestä.

Oikeussalissa Seppäsen ja kahden elossa olevan asianomistajan väliin asetettiin sermi näköyhteyden estämiseksi.

Alla olevalla videolla käydään läpi Pekka Seppäsen rikoshistoriaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?