Kotimaa

Kansanedustaja Hanna Kosonen eroaa aviomiehestään

Julkaistu:

Ensimmäisen kauden kansanedustajan Hanna Kososen (kesk) avioliitto on hajoamassa.
Kososen puoliso on juhannuksen jälkeisenä maanantaina jättänyt avioerohakemuksen Etelä-Savon käräjäoikeuteen. Hakemuksessa pyydetään avioerotuomiota harkinta-ajan jälkeen.

Kosonen myöntää vireillä olevan avioeron, mutta hänen mukaansa siitä on päätetty yhteisymmärryksessä puolison kanssa.

– Yhdessä sitä haemme. Kyllä siihen minunkin nimeni tuli muutaman päivän jälkeen, hän täsmentää.

Kosonen ja hänen diplomi-insinöörimiehensä ovat olleet naimisissa kuusi ja puoli vuotta, mutta yhdessä jo 13 vuotta. Heillä on kaksi yhteistä lasta, 5- ja 8-vuotiaat tytöt. Pariskunnalla on edelleen yhteinen asunto Savonlinnassa. Kansanedustajan työnsä vuoksi Kososella on asunto myös Helsingissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kososen mukaan avioeroon ei liity ulkopuolisia henkilöitä.

– Kun elämässä on riittävän paljon vastoinkäymisiä, toisten liittoja ne vahvistavat, toisten ei. Me valitettavasti kuuluimme näihin jälkimmäisiin, Kosonen avaa avioerohankkeen syitä.

Kosonen valittiin ensimmäisen kerran eduskuntaan vuonna 2015 Kaakkois-Suomen vaalipiiristä 6 600 äänellä. Kevään kuntavaaleissa hänet valittiin Savonlinnan kaupunginvaltuustoon toiseksi suurimmalla äänimäärällä. Kosonen on nyt kotikaupunkinsa kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Tulevaisuuttaan politiikassa Kosonen sanoo miettivänsä ja tekevänsä ratkaisunsa sitten kun ne tulevat ajankohtaiseksi.

– Elämä jatkuu, ja elämässä on paljon vaihtoehtoja.

41-vuotias Kosonen on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hänet muistetaan myös urheilusaavutuksistaan. Niistä merkittävin on hiihtosuunnistuksen nuorten maailmanmestaruus vuonna 1996.

Kosonen oli kaupungin edustajana vastaanottamassa Venäjän presidentti Vladimir Putinia tämän vieraillessa heinäkuun lopulla Savonlinnassa.