Nyt avautuu Trumpin naissekaannuksen ”se toinen blondi” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nyt avautuu Trumpin naissekaannuksen ”se toinen blondi”

Julkaistu: 30.8.2017 11:03

Ylen Paula Vilen kertaa blogissaan, miten hänestä tuli ”se toinen blondi”.

Hehän ovat kuin kaksi blondia -episodi herätti huomiota tasavallan presidentti Sauli Niinistön vierailulla Valkoiseen taloon.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sekoitti keskenään mustaan asuun ja punaiseen asuun pukeutuneet suomalaiset naistoimittajat, joilla oli kummallakin vaaleat hiukset.

Yleisradion Washingtonin kirjeenvaihtaja Paula Vilen avaa nyt blogikirjoituksessaan henkilökohtaisia tuntemuksiaan blondisotkusta, jonka toinen blondiosapuoli hän oli.

Vilen kokee itsensä ”jonkinlaiseksi somejulkkikseksi” ja olevansa yhdessä Suomen tietotoimiston Yhdysvaltain avustajan Maria Annalan kanssa ”todennäköisesti tunnetuimmat suomalaisblondit Yhdysvalloissa”.

Vilen kertaa, mikä johti mihinkin.

Mannertenvälinen blondiutumisen ketjureaktion käynnisti presidentti Sauli Niinistön Ylen Vilenille antama kysymys. Tämä kysyi presidentti Trumpilta Venäjästä.

”Tiedoksi muuten, että olimme etukäteen suomalaistoimittajien kanssa käyneet läpi, mitä kysymme, jos kysymysvuoro heltiää”, Vilen paljastaa.

Seuraavalla kierroksella Niinistö antoi kysymyksen STT:n Annalalle. Tämän ollessa nousemassa ylös Trump töräytti Niinistölle, miksi tämä antoi vuoron samalla naiselle. Vilenin mukaan Niinistö hymyili hämmentyneenä sanoessaan ”No, she is not the same lady”.

Siekailematon Annala kommentoi Trumpille lennosta ”Suomessa olevan paljon vaaleahiuksisia naisia”.

Vilen kertoo paikalla olleiden kuvaajien ja toimittajien pyrskähdelleen, ”sillä minä olin sonnustautunut punaiseen, Annala mustaan”.

Tiedotustilaisuuden jälkeen PBS:n toimittaja Lisa Desjardins halusi suomalaisblondit yhteiskuvaan ja nämä suostuivat. Desjardins tviittasi: ”Nämä ovat suomalaiset toimittajat, joita Trump ei erottanut toisistaan. Ehdottomasti kaksi eri henkilöä.”

STT:n toimittaja Maria Annala ja Ylen Paula Vilen kuvattuna Suomen suurlähetystössä Washingtonissa, joita Trump luuli samaksi ihmiseksi.

Tviitti läpäisi somen ja Trumpin blondisotkeentuminen uutisoitiin CNN:llä, Huffington Postissa ja the Hillissä.

Vilen kertoo saaneensa haastattelupyyntöjä useilta suomalaisilta ja ulkomaisilta medioilta ja Twitter-seuraajiensa määrän tuplaantuneen. Hän arvelee Trumpin tehneen palveluksen, sillä ”brändäyksen kultamaassa tunnettuus avaa ovia”.

Vilen leikkii ajatuksella lisätä käyntikorttiinsa rivi ”Se toinen suomalaisblondi”, mutta arvelee t-paitojen ja lippisten olevan vähän liikaa.

Iltalehden haastattelussa tiistaina ”se toinen blondi”, STT:n Annala, piti koomisena, että ainoa kerta, kun häntä siteerataan laajasti kansainvälisessä mediassa, ”ajatuksen syvällisyys on se, että Suomessa on paljon blondeja”.

Tiedotustilaisuuden jälkeen PBS:n toimittaja Lisa Desjardins halusi suomalaisblondit yhteiskuvaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?