Uudesta vaihtoehdosta tuli Sininen eduskuntaryhmä – puheenjohtaja Elo kertoo nimiveivauksen taustat

Uusi vaihtoehto on nyt Sininen eduskuntaryhmä. Ryhmän puheenjohtaja vakuuttaa, että nimen veivaaminen loppuu.

Perussuomalaisista irtautunut eduskuntaryhmä on nyt sininen eduskuntaryhmä. Perusteilla olevan puolueen nimeksi tulee sininen tulevaisuus.

28.8.2017 17:20

Eduskunnan keskuskanslia on hyväksynyt perussuomalaisista irtautuneen eduskuntaryhmän nimenmuutoksen. Ryhmä kutsui itseään aluksi Uudeksi vaihtoehtoehdoksi, sen jälkeen siniseksi tulevaisuudeksi ja nyt Siniseksi eduskuntaryhmäksi.

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoo Ilta-Sanomille, miten nimi muodostui.

– Uusi vaihtoehto keksittiin kahdessa päivässä kun tämä ratkaisu tehtiin. Nyt kun tulee puolue Sininen tulevaisuus, on luontevaa, että eduskuntaryhmä on Sininen eduskuntaryhmä, Elo kertoo.

Miksi eduskuntaryhmän nimeksi tuli Sininen ryhmä eikä puolueen nimen mukaan Sininen tulevaisuus eduskuntaryhmä?

– Tämä on arkikielisempi, lyhyempi. Puolueesta ja sen toimijoista tullaan varmaan puhumaan sinisinä, Elo sanoo.

Koska tämä nimen veivaaminen loppuu?

– Tähän se loppuu. Ilmoitimme jo viime eduskuntaryhmän kokouksessa, että nimi muuttuu ja nyt se on eduskunnan puolesta hoidettu, Elo vastaa.

Miksi ryhmälle päädyttiin antamaan nimeksi Sininen tulevaisuus?

– Se symboloi meille isänmaallisuutta ja suomalaista luontoa, monia suomalaisille positiivisia arvoja. Tulevaisuus tuli siitä, että ei haluttu puolueen nimeen puolue-sanaa. Mieluummin katsottiin, että positiivinen eteenpäin katsova termi ”tulevaisuus” sopii siihen hyvin, Elo kertoo.

Puolueen lyhenteeksi tulee (s) tai (st), jotta sitä ei voi sekoittaa muiden puolueiden lyhenteisiin.

– Eiköhän joku vääräleuka jotain mielestään hauskaa keksi, mutta tämä on nimi ja ei nimi miestä pahenna, vaan me muodostamme mielikuva siitä, mitä nimi tarkoittaa, Elo toteaa.

Sininen eduskuntaryhmä kerää kannattajakortteja, jotta saavat perustettua ryhmälle myös puolueen. Puoluerekisteriin rekisteröitymiseksi tarvitaan 5000 kannattajakorttia.

– Kannattajakorttien keruu jatkuu niin, että nyt on lähes 3000 korttia kasassa. Pari tuhatta tarvitaan vielä, Elo sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?