Sauli Niinistö tapaakin Donald Trumpin jo maanantaina - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sauli Niinistö tapaakin Donald Trumpin jo maanantaina

Presidenttien oli alun perin määrä tavata toisensa tiistaina, mutta tapaaminen aikaistui.

Donald Trump ja Sauli Niinistö tapaavat Yhdysvaltain presidentin virka-asunnossa Valkoisessa talossa.

28.8.2017 2:44

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaakin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Washingtonissa jo maanantaina.

Tasavallan presidentin kanslia ilmoitti asiasta maanantain vastaisena yönä Twitterissä. Tapaaminen on ohjelmassa iltapäivällä paikallista aikaa, kun alun perin Niinistön piti vierailla Valkoisessa talossa vasta tiistaina.

Valkoinen talo tiedotti sunnuntai-iltana, että Trump aikoo matkustaa tiistaina Texasiin katsastamaan Harvey-hurrikaanin aiheuttamia tuhoja ja tulvia.

Presidentti Niinistö tapaa presidentti Trumpin Valkoisessa talossa jo maanantaina. Tapaaminen iltapäivällä Washingtonin aikaa.— TPKanslia (@TPKanslia) August 27, 2017

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sandersin mukaan Trumpin vierailun logistiikka-asioita on koordinoitu osavaltion ja paikallisviranomaisten kanssa, mutta matkan yksityiskohdista ei ole vielä tietoa.

– Pidämme edelleen ajatuksissamme ja rukouksissamme ne, joita tämä on koskettanut, Sanders totesi.

Niinistö aikoo nostaa tapaamisessa esiin sellaisia Suomelle tärkeitä asioita, joilla on myös laajempaa ulottuvuutta. Esimerkeiksi hän mainitsee Itämeren alueen jännitteisen tilanteen sekä arktisen alueen.

– Luulen, että kutsu sinänsä ja amerikkalainen kiinnostus johtuvat siitä, että tässä kevään aikana olen tullut tavanneeksi aika paljonkin erilaisia Yhdysvaltojen ja Naton edustajia. Heidän kanssaan puhuessani on varmaankin käynyt ilmi, että Suomessakin jotain tiedetään ja osataan, Niinistö sanoi viikonloppuna IS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?