Kotimaa

Sauli Niinistö tapaakin Donald Trumpin jo maanantaina

Julkaistu:

Presidenttien oli alun perin määrä tavata toisensa tiistaina, mutta tapaaminen aikaistui.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaakin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Washingtonissa jo maanantaina.

Tasavallan presidentin kanslia ilmoitti asiasta maanantain vastaisena yönä Twitterissä. Tapaaminen on ohjelmassa iltapäivällä paikallista aikaa, kun alun perin Niinistön piti vierailla Valkoisessa talossa vasta tiistaina.

Valkoinen talo tiedotti sunnuntai-iltana, että Trump aikoo matkustaa tiistaina Texasiin katsastamaan Harvey-hurrikaanin aiheuttamia tuhoja ja tulvia.Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sandersin mukaan Trumpin vierailun logistiikka-asioita on koordinoitu osavaltion ja paikallisviranomaisten kanssa, mutta matkan yksityiskohdista ei ole vielä tietoa.

– Pidämme edelleen ajatuksissamme ja rukouksissamme ne, joita tämä on koskettanut, Sanders totesi.

Niinistö aikoo nostaa tapaamisessa esiin sellaisia Suomelle tärkeitä asioita, joilla on myös laajempaa ulottuvuutta. Esimerkeiksi hän mainitsee Itämeren alueen jännitteisen tilanteen sekä arktisen alueen.

– Luulen, että kutsu sinänsä ja amerikkalainen kiinnostus johtuvat siitä, että tässä kevään aikana olen tullut tavanneeksi aika paljonkin erilaisia Yhdysvaltojen ja Naton edustajia. Heidän kanssaan puhuessani on varmaankin käynyt ilmi, että Suomessakin jotain tiedetään ja osataan, Niinistö sanoi viikonloppuna IS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt